Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Έξω φρενών ο Ερντογάν για το σημερινό συλλαλητήριο στα κατεχόμενα


Έξω φρενών είναι  ο Τούρκος Πρωθυπουργός με αφορμή την νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του που διοργανώνει αύριο στα κατεχόμενα  η τουρκοκυπριακή συνδικαλιστική πλατφόρμα. Σχολιάζοντας εκ νέου τις διαδηλώσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε να επαναλάβει ότι πίσω από αυτές κρύβεται η κυπριακή κυβέρνηση, ενώ κάλεσε τις «αρχές των κατεχομένων» να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αυτή τη φορά καταφέρθηκε εναντίον της συνδικαλιστικής πλατφόρμας, λέγοντας ότι αυτή η συμπεριφορά δεν ήταν των Τουρκοκυπρίων, αλλά μιας συγκεκριμένης ομάδας, η οποία συνεργάζεται με το «νότο» και αποσκοπούν στη διατάραξη της ειρηνευτικής διαδικασίας. «Πιστεύω», τόνισε «ότι η τουρκοκυπριακή διοίκηση θα δείξει την απαραίτητη στάση απέναντι σε αυτή την ομάδα».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι και η Τουρκία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, γιατί δεν μπορεί να ανεχτεί μία τέτοια προσβλητική συμπεριφορά από τους Τουρκοκύπριους.

Μάλιστα για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, εκφράζοντας του το θυμό του για την κατάσταση στα Κατεχόμενα.  Σε έντονο ύφος διερωτήθηκε   «ποιοι είναι αυτοί», καθιστώντας σαφές ότι πρέπει να οδηγηθούν στο δικαστήριο.

Υπενθύμισε μάλιστα στον Ντερβίς Έρογλου το «τουρκικό αίμα και τις ψυχές που χάθηκαν στην Κύπρο το ’74 για χάρη των Τουρκοκυπρίων»! «Εμείς αυτή τη συμπεριφορά προς την Τουρκία δεν τη συγχωρούμε», κατέληξε.

Πάντως, ο κ. Έρογλου σήμερα το απόγευμα είχε συνάντηση με τους ηγέτες των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων στο λεγόμενο προεδρικό για να αξιολογήσουν την κατάσταση.



Η εκδήλωση διαμαρτυρίας

Η δεύτερη μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, πραγματοποιείται αύριο  με αφορμή τις προσβλητικές δηλώσεις του για το συλλαλητήριο της 28ης Ιανουαρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια  τουρκοκυπριακή συνδικαλιστική πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά στην παράνομη πρεσβεία της Τουρκίας στα κατεχόμενα και στη συνέχεια μπροστά στη λεγόμενη προεδρία κυβερνήσεως, όπου θα αναγνωστεί ανακοίνωση με την οποία θα επικρίνονται Ταγίπ Ερντογαν και Ιρσέν Κιουτσιούκ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου