Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Νέο σήμα κινδύνου για την κλιματική αλλαγή


Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, είναι πιθανό ο πλανήτης να ζεσταθεί τόσο ώστε πλέον να μην είναι ασφαλής, προειδοποιούν - μέσω δύο εκθέσεων- επιστήμονες από την Ελβετία, τη Γερμανία και τη Βρετανία μεταξύ άλλων.


Παραμονές της διάσκεψης για το κλίμα στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, κατηγορούν έμμεσα τη διεθνή κοινότητα ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη βούληση για να τιθασεύσει την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας στη Ζυρίχη, προκειμένου η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας να μην ξεπεράσει το στόχο των 2 βαθμών Κελσίου, θα έπρεπε να είχαν ήδη ληφθεί δραστικά μέτρα. Η αξιολόγησή τους δείχνει ότι η ανθρωπότητα εξακολουθεί να έχει 66% πιθανότητες να επιτύχει το στόχο αυτό μόνο εάν η παραγωγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κορυφωθεί έως το 2020, προκειμένου έως το 2050 να είναι «πολύ μικρότερη» σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

Συγκεκριμένα, μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια, οι ετήσιες εκπομπές θα πρέπει να έχουν μειωθεί στους 44 γιγατόνους - δηλαδή κατά 8,5% σε σχέση με το 2010- και από εκεί και πέρα να συνεχίσουν να μειώνονται.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου