Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Γιατί το κίνημα των αγανακτισμένων βολεύει και δεν ανησυχεί το Σύστημα


Το Σύστημα ανέκαθεν είχε την ανάγκη να αποπροσανατολίζει και φροντίζει για την εκτόνωση των μαζών. Το γνωστό άρτον και θεάματα ήταν πάντα το μυστικό κάθε επιτυχημένου συστήματος διακυβέρνησης και παραμένει ως τις μέρες μας αλάνθαστη συνταγή επιβίωσης.


Στην περίπτωση του κινήματος των αγανακτισμένων βέβαια το Σύστημα δεν έχει την πιο επιθυμητή εκτόνωση, γιατί έστω και χωρίς επιχειρήματα, έστω και χωρίς φιλοδοξία κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης πάλι ένα κίνημα πολιτών που λέει δεν αντέχω άλλο συνιστά μια έστω βουβή απειλή, αλλά εδώ ισχύει το μη χείρων βέλτιστο.

Δηλαδή το κίνημα αυτό επιτυγχάνει τη μεγαλύτερη από τις επιδιώξεις της κρατούσας ελίτ του τόπου, που δεν είναι άλλη από την εκτόνωση του πλήθους. Είναι τουλάχιστον ανεδαφικό να πιστεύει κανείς πως μπορεί ο Λαός να δεχθεί έστω και μετά από 10 η 20 χρόνια να πληρώσει τους λογαριασμούς ενός διεφθαρμένου παρελθόντος αγόγγυστα.

Συνεπώς ζητείται μια ανώδυνη αντίδραση που θα κατευνάσει τη μάζα και θα την πείσει πως τουλάχιστον μπορεί να ελπίζει. Αυτός ακριβώς είναι και ο ρόλος του κινήματος αυτού , να αποτελέσει τον φορέα κατευνασμού του πλήθους , και έτσι το Σύστημα απλά μένει να ανησυχεί για την μετεξέλιξη του κινήματος και όχι για το κίνημα. Δηλαδή ουσιαστικά αν η Κυβέρνηση γνωρίζει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα συμφωνήσουν ποτέ σε τίποτε και απλώς θα εκφράζουν την αγανάκτησή τους τότε όχι μόνο επιθυμεί αυτές τις ενέργειες, αλλά δύναται και να επιδοτήσει την οργάνωσή τους.

Βέβαια, θα μου πείτε και ποιός εξασφαλίζει οτι το κίνημα αυτό  δεν θα εξελιχθεί σε κόμμα η δεν θα ενταχθεί σε κόμμα , η ακόμα δεν θα συγκεκριμενοποιήσει τις επιδιώξεις και τα αιτήματά του;

Μα φυσικά οι εγκάθετοι που το ελέγχουν, απλούστατα δηλαδή μέσα στο κίνημα αυτό τοποθετείς αγανακτισμένους πολίτες δήθεν που κυνηγούν και κολλούν κομματική ταμπέλα σε οποιονδήποτε προσπαθεί να κάνει διάλογο. Με τον τρόπο αυτό χειραγωγείται το κίνημα και τελικά δεν προκαλεί καμιά βλάβη. Παράδειγμα : όταν κάποιος κάνει με τους παριστάμενους μια συζήτηση τύπου βρε παιδιά ας συμφωνήσουμε σε κάτι, τότε από το πλήθος ξεφυτρώνουν μερικοί που τυχαία τον κατηγορούν πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το κίνημα και για το καλό δήθεν του κινήματος τον γιουχάρουν και τον περιθωριοποιούν.  Έτσι για καλό του κινήματος λοιπόν πρέπει να είμαστε πολλοί και να μη έχουμε άποψη ούτε να λέμε τίποτα ούτε αυτά που λέμε να μοιάζουν με κάτι γιατί η ταμπέλα είναι ήδη έτοιμη και περιμένει να κολληθεί στο κούτελο όποιου μιλάει.


Φυσικά το σύστημα έχει και μια στρατιά έτοιμη να αναλάβει δράση αν τα πράγματα ξεφύγουν από τους εγκάθετους εντός τους κινήματος. Είναι οι γνωστοί μας άγνωστοι που αν η κατάσταση ξεφύγει με πρόσχημα τον ρατσισμό η τον αναρχισμό η .... όποια άλλη πεθαμένη ιδεοληψία θα επέμβει προκαλώντας την αναταραχή και δικαιολογώντας εκτεταμένη Αστυνομική επέμβαση!


Η Κυβέρνηση δεν φοβάται ακόμα κι αν 10.000.000 Έλληνες πάνε στο Σύνταγμα. Αλλά τρέμει μπρος στην ιδέα ότι 5 άτομα μέσα σε αυτό το κίνημα συμφωνήσουν σε κάτι. Γιατί το ζήτημα δεν είναι , ούτε ήταν ποτέ να διαμαρτύρεσαι ακαθόριστα για κάτι, αλλά το να ξέρεις το συμφέρον σου και να το διεκδικείς.





1 σχόλιο:

  1. Τα Αριστερά kόμματα "πρoτεκτορατα" της Ελλάδα με τους "βολεψιματιες" γελοίους συναγωνιστές της μασάς τι σχέση έχουν με τα κινήματα της Λατινικής Αμερικής? Αυτοί τουλάχιστον έχουν πρώτα την σημαία της χώρας τους στον αγώνα εναντίον του Αμερικανικου θηρίου,Εσείς έχετε φάει καλά από την Αμερική και ένα σωρό από εσάς είναι με χοντρά κονεξιον και με σπουδές σε Αμερικανικα ιδρύματα."αυτοι κανουν" τον δικό του σ αγώνα χωρίς να είναι το πρατήριο μιας βιομηχανίας που έκλεισε εδώ και χρονια.Αυτοί δεν παίρνουν ένα σωρό χρήματα από το ίδιο το πολιτικο σύστημα που αντιστέκονται.Οι συνδικαλιστές που είναι ιδεολογικά και ταξικά με τους εργάτες δεν είναι εργατοπατέρες με βαθιές τσέπες σαν και εσάς που ούτε το δήθεν σύστημα δεν ακουμπάει.Ρε άντε κάντε μπάνιο που ήσασταν στις εκλογές βαστάγατε τα μπόσικα για να μην διαλυθεί το σύστημα που σας ταΐζει.Ρε εάν ο Chavez ο Fidel και κάποιοι άλλοι είχαν έστω και ένα δολάριο σε κάποια τράπεζα από τα λεφτά του Λαου η CIA θα το είχε κάνει βούκινο.Εσείς έχετε κάνει ολόκληρες επιχείρησης που βασίζονται στο "απυροβλητο" του συστήματος.δεν πουλάει πια το παραμύθι

    ΑπάντησηΔιαγραφή