Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Θέλουν να εγείρουν σατανιστικό μνημείο στην Οκλαχόμα


Όταν στη συντηρητική αμερικανική πολιτεία της Οκλαχόμα αποφάσιζαν να διαλαλήσουν την πίστη τους στο Θεό με ένα μνημείο για τις Δέκα Εντολές έξω από το πολιτειακό Καπιτώλιο, δεν φαντάστηκαν ότι οι Σατανιστές θα αξίωναν ισότιμη μεταχείριση στη θρησκευτική ελευθερία ζητώντας και αυτοί το δικό τους μνημείο για τον σατανά.

Το πολιτειακό νομοθετικό σώμα της Οκλαχόμα, που ανήκει στις λεγόμενες πολιτείες της Ζώνης της Βίβλου  - νότιες και κεντρικές πολιτείες όπου κυριαρχεί ο συντηρητικός προτεσταντισμός - επέτρεψε την ανέγερση του μνημείου των Δέκα Εντολών έξω από το Καπιτώλιο το 2009.

Τοποθετήθηκε εκεί παρά τις αντιδράσεις νομικών, οι οποίοι αμφισβητούσαν την συνταγματικότητα της εν λόγω απόφασης. Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών στην Οκλαχόμα έχει καταθέσει αγωγή ζητώντας την απομάκρυνση του μνημείου. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα των θρησκευόμενων της Οκλαχόμα δεν είναι αυτό: η οργάνωση Σατανικός Ναός με έδρα τη Νέα Υόρκη πρότεινε σε ειδική επιτροπή του Καπιτωλίου να δωρίσει στην πολιτεία ένα μνημείο προς τιμή του σατανά.

Μάλιστα πρόκειται να παρουσιάσουν κάποια από τα προτεινόμενα σχέδιά τους για το μνημείο μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. «Πιστεύουμε ότι όλα τα μνημεία πρέπει να είναι καλόγουστα και να ταιριάζουν με τα πρότυπα της κοινότητας» έγραψε ο Λούσιεν Γκριβς εκπρόσωπος του Σατανικού Ναού προς τους αξιωματούχους της Οκλαχόμα.

Το μνημείο που θα έχει εξασφαλίσει ιδιωτική χρηματοδότηση αναμένεται να κοστίσει γύρω στα 20.000 δολάρια. Ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάικ Ριτζ που πρωτοστάτησε στην ανέγερση του μνημείου των Δέκα Εντολών και του οποίου η οικογένεια βοήθησε να συγκεντρωθούν τα 10.000 δολάρια που απαιτούντο, δεν σχολίασε το αίτημα του Σατανικού Ναού. Ο Γκριβς είπε ότι ο Ριτζ με τη στάση του «βοηθάει τη σατανική ατζέντα να προωθηθεί καλύτερα από όσο θα μπορούσε οποιοσδήποτε από εμάς».

Ο Μπρέιντι Χέντερσον, νομικός διευθυντής της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών στην Οκλαχόμα, δήλωσε ότι αν οι αξιωματούχοι της πολιτείας επιτρέπουν τη μία μορφή θρησκευτικής έκφρασης, θα πρέπει να επιτρέψουν και τις εναλλακτικές.

«Θα προτιμούσαμε η τοπική κυβέρνηση της Οκλαχόμα να εργάζεται προκειμένου να υπηρετεί την κοινότητά μας και να βελτιώνει τις ζωές των κατοίκων της Οκλαχόμα παρά να εγείρει γρανιτένια μνημεία για να μας δείχνει πόσο ενάρετη είναι» είπε ο Χέντερσον και προσέθεσε: «Αλλά αν οι Δέκα Εντολές με το ξεκάθαρα χριστιανικό μήνυμα επιτρέπεται να παραμένει στο Καπιτώλιο, τότε το μνημείο που προτείνει ο Σατανικός Ναός δεν μπορεί να απορριφθεί εξαιτίας της διαφορετικής θρησκευτικής του γωνίας».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου