Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Καναδικό κέντρο εθισμού και ψυχικής υγείας: «Το να είσαι παιδεραστής είναι σεξουαλικός προσανατολισμός»


Ο Δρ Τζέιμς Κάντορ της CAMH παρουσιάζει την παιδοφιλία σαν ένα σεξουαλικό προσανατολισμό - μια βαθιά έλξη που δεν μπορεί να αλλάξει. Τώρα, παιδεραστές που δεν έχουν κακοποιήσει παιδιά αναζητούν την κοινωνική αποδοχή.

Η παιδοφιλία έχει ευρέως θεωρηθεί ως μια ψυχολογική διαταραχή που προκαλείται από τραύματα της πρώιμης παιδικής ηλικίας.

Τώρα, πολλοί ειδικοί τη θεωρούν ως μια βιολογικά ριζωμένη κατάσταση που δεν αλλάζει - όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός - σε μεγάλο βαθμό χάρη σε μια δεκαετή έρευνα από τον Δρ James Cantor στο Κέντρο Εθισμού και Ψυχικής Υγείας.

Η ομάδα του Κάντορ έχει διαπιστώσει ότι οι παιδόφιλοι έχουν ορισμένα φυσικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των διαφορών στην εγκεφαλική καλωδίωση. Τώρα θεωρείται ότι περίπου 1 έως 5 τοις εκατό των ανδρών είναι παιδεραστές, που σημαίνει ότι κατά κύριο λόγο έλκονται από τα παιδιά.

Τα ευρήματα αυτά είναι ευρέως αποδεκτά μεταξύ των επιστημόνων, αλλά είχαν μικρή επίδραση στις κοινωνικές συμπεριφορές ή το νόμο. Ωστόσο, μένουμε με την ανησυχητική ερώτηση: εάν ορισμένοι άνθρωποι γεννιούνται παιδεραστές, τι πρέπει να κάνει μια κοινωνία με αυτούς;
Ενισχυμένοι από αυτή την έρευνα, οι παιδόφιλοι που δεν έχουν κακοποιήσει παιδιά αναζητούν την κοινωνική αποδοχή.

«Μπορούμε να αντισταθούμε»
Ο Εθαν Εντουαρτ αγαπούσε πάντα τα μικρά κοριτσάκια.
Για χρόνια, ο ίδιος λέει οτι τα συναισθήματά του ήταν προστατευτικά και με αγάπη, τίποτα περισσότερο. Αλλά όταν χτύπησε τα 50, ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε να καταπνίξει τις επιθυμίες του πια.

«Συνειδητοποίησα ότι τα νεαρά κορίτσια πήραν την αναπνοή μου, περισσότερο από ό, τι οι ενήλικες είμαι γοητευμένος από τα παιδιά», λέει.
Ο Εντουάρντ, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, έγραψε για αυτή του τη συνειδητοποίηση για τους ενάρετους Παιδεραστές, και ίδρυσε μια ιστοσελίδα παιδεραστών που δεν έχουν κακοποιήσει παιδιά.

Η ομάδα λέει οτι η έλξη τους υπάρχει επειδή έτσι γεννήθηκαν και δεν μπορούν να την αλλάξουν, αλλά μπορούν να την ελέγξουν.

Ο Εντουάρντ  λέει ότι ο στόχος των ενάρετων Παιδεραστών είναι η πρόληψη της παιδικής κακοποίησης, με τη μείωση του στιγματισμού από τους παιδεραστές μη-παραβάτες.
«Εμείς δεν επιλέγουμε να προσελκυστούμε στα παιδιά, και δεν μπορούμε να απομακρύνουμε αυτή την έλξη", αναφέρει η ιστοσελίδα, η οποία έχει περίπου 200 μέλη.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου