Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Μέρκελ: Αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, θα ακολουθούσαν όλοι!


Ομολογία-σοκ από την Μέρκελ αποδομεί όλες τις ελληνικές φιλομνημονιακές κυβερνήσεις και ειδικά την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου που έκανε την πρώτη διαπραγμάτευση!

Η Άνγκελα Μέρκελ ήταν αποκαλυπτική, σύμφωνα με γαλλική εφημερίδα, όσον αφορά το ενδεχόμενο εγκατάλειψης της Ευρωζώνης από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη Monde, η καγκελάριος παραδέχθηκε, ότι αν η Ελλάδα είχε εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, τότε και οι εταίροι της θα αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν τη ζώνη του ευρώ. Οι δηλώσεις της καγκελαρίου, αν ισχύουν, αποδομούν την επιχείρηση τρομοκράτησης του μνημονιακού μπλοκ πριν από τις εκλογές του 2012...

«Εάν η Ελλάδα είχε αφεθεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, τότε όλα τα μέλη της νομισματικής ένωσης θα υποχρεούνταν να αφήσουν το ευρώ σε μεταγενέστερο χρόνο» φέρεται να έχει δηλώσει η Μέρκελ, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα LeMonde.

Το έγκριτο φύλλο αποκαλύπτει την απίστευτη δήλωση της Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία όμως ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να δήλωσε: «Συζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από τη ζώνη του ευρώ και πιστεύω πως εάν αυτό είχε συμβεί, θα έπρεπε όλοι μας να εγκαταλείψουμε την ΟΝΕ σε μεταγενέστερο χρόνο».

Η ηγέτιδα της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης φέρεται να τόνισε μάλιστα πως «όσο παραμένω καγκελάριος της Γερμανίας θα βοηθώ όλον τον κόσμο», προειδοποιώντας ωστόσο πως δεν είναι βεβαία εάν «θα μπορούσα να το κάνω δεύτερη φορά», λόγω της «κούραση» των Γερμανών φορολογούμενων. «Αυτό μπορεί να εκτροχιαστεί σε κάποιο σημείο», συμπλήρωσε.

Καθώς αποκαλύπτεται η αλήθεια, φαίνεται πως το μόνο που επετεύχθη με βαρύ φόρο αίματος από την Ελλάδα, ήταν να δοθεί όλος εκείνος ο χρόνος που είχε ανάγκη ειδικά η Γερμανία, για να προετοιμαστεί έναντι όλων των πιθανών ... «ατυχημάτων», ενώ αντίθετα εγκαταλείφθηκε μία ισχυρή διαπραγμάτευση με ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της Ελλάδας. Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιες διαφορές στην συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, που αποδείχτηκε πως έγινε για να σώσει όλους τους άλλους πλην ημών...






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου