Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Έκαναν Τούρκο τον Όμηρο!


Να κλέψουν για μια ακόμα φορά από την ελληνική ιστορία και μυθολογία αποφάσισαν οι Τούρκοι.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι… γείτονες, είτε Τούρκοι είτε Σκοπιανοί συνηθίζουν να αρπάζουν στοιχεία από την ελληνική ιστορία, ακόμα και Έλληνες ήρωες και να τους «βαπτίζουν» Τούρκους, Σκοπιανούς, Βούλγαρους κλπ…

Αυτή την φορά οι Τούρκοι αποφάσισαν να μας κλέψουν τον Όμηρο, κάτι βέβαια που έχουν ξαναπροσπαθήσει στο παρελθόν, δίνοντάς του μάλιστα και το όνομα “Omar”.

Στο Μπαχρέιν παρουσιάζουν διάσημους Τούρκους χορευτές με το έργο «Τροία» μιλώντας για τον μεγάλο ποιητή της Ανατολίας… Όμηρο!

Η ομάδα «Fire of Anatolia» θα χορέψει το έργο «Τροία» στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Ανοιξης στο Μπαχρέιν και όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου πρόκειται για το έπος του μεγάλου ποιητή της Ανατολίας (!) Ομήρου.

Γράφουν αναλυτικά οι υπεύθυνοι της «Πολιτιστικής Άνοιξης στο Μπαχρέιν» στο πρόγραμμα για να παρουσιάσουν την εκδήλωση: «Το σόου αποτυπώνει το μύθο της Τροίας, όπως τον έχει γράψει ο ποιητής της Ανατολίας Όμηρος στο αριστούργημά του Ιλιάδα».

Ενδιαφέρον έχει και η ιστοσελίδα του θεσμού στο Facebook καθώς μέσα περιγράφουν τον Τρωικό Πόλεμο ως… ανατολική μυθολογία. Περιττό να αναφέρουμε ότι η λέξη Ελλάδα απουσιάζει παντελώς από οπουδήποτε, παρά το γεγονός ότι ο θεσμός δείχνει μία ιδιαίτερη αδυναμία στην ελληνική μυθολογία.

Πάντως οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου έχουν ήδη εντοπίσει την ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο και επιχειρούν να αποκαταστήσουν την αλήθεια.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου