Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Δόγμα πρώτου πυρηνικού πλήγματος ανακοίνωσε η Ρωσία: "Θα ρίξουμε πυρηνικά ακόμα και σε συμβατική επίθεση εναντίον μας"


H Ρωσία πραγματοποίησε κολοσσιαία άσκηση στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων  με την συμμετοχή 10.000 στρατιωτών και 1.000 πυραυλικών συστημάτων και εξοπλισμού από περισσότερες από 30 μονάδες, στo πεδίο βολής του Omsk και του Orenburg στη Σιβηρία στα νότια Ουράλια, δείχνοντας ότι δεν θα διστάσει να φτάσει μέχρι και σε έναν ολοκληρωτικό θερμοπυρηνικό πόλεμο.

Ο βασικός σκοπός των ασκήσεων, σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta, η οποία επικαλείται πολλούς ανώτερους αξιωματικούς του ρωσικού στρατού, είναι να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων καθώς και η επαρκή ετοιμότητα τους, να διεξάγουν επιθετικές ενέργειες που αφορούν την μαζική και ταυτόχρονη χρήση πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές.

Στο μεταξύ όμως στο άρθρο της η Nezavisimaya Gazeta αναφέρει και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον: «ως πρακτική εξάσκηση μεγάλης κλίμακας πυρηνικής επίθεσης», προσθέτοντας ότι στην «άσκηση αυτή οι συμμετέχοντες είχαν τοποθετηθεί κατά τέτοια διάταξη ώστε να δύναται να εκτοξεύσουν το σύνολο των πυραύλων των μονάδων τους, εξασκώντας παράλληλα διάφορες διοικητικές και υποστηρικτικές λειτουργίες για την έρρυθμη λειτουργία της όλης διαδικασίας» (προσομοίωση πυρηνικού πολέμου).

Αυτό αναφέρεται σε πλήθος ρωσικών επίσημων εγγράφων ασφαλείας που δημοσιεύει η ρωσική εφημερίδα.

Μάλιστα δημοσιεύει κι ένα εγγραφο του 1997 στο οποίο αναφέρετι ότι "η έννοια της εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας, ήταν περιλάμβανε την χρήση του πυρηνικού της οπλοστασίου χωρίς διασταγμό  σε περίπτωση απειλής εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας από οπουδήποτε και εάν προέρχεται ή η απειλή με τη μορφή πυρηνικών όπλων ή από συμβατικά ανώτερη στρατιωτική δύναμη".

Η διαταγή αυτή επικυρώθηκε εκ νέου πριν από ένα μήνα και ισχύει απόλυτα αυτή την στιγμή. Και φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι η διαρροη του κειμένου στην ρωσική εφημερίδα...

Πρακτικά επαναφέρθηκε το δόγμα του πρώτου πυρηνικού πλήγματος, άσχετα αν ο αντίπαλος δεν έχει προχωρήσει σε χρήση πυρηνικώ όπλων.

Το νέο επίσημο έγγραφο που φανερώθηκε αργότερα το 2000 επί προεδρίας  Β.Πούτιν δήλωνε ότι η Ρωσία θα "χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, για την αντιμετώπιση μεγάλης κλίμακας επίθεσης με τη χρήση συμβατικών όπλων, αλλά και σε κρίσιμες καταστάσεις για την εθνική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα γίνεται χρήση του πυρηνικού οπλοστασίου".

Η μαζική άσκηση των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων αυτής της εβδομάδας, είχε ως στόχο να στείλει μήνυμα στο ΝΑΤΟ ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει την πυρηνική της ισχύ, εάν απειληθεί από ανώτερες συμβατικές δυνάμεις, και αυ΄το στο ΝΑΤΟ το γνωρίζουν.

Η ρωσική εφημερίδα αναφέρει ότι η άσκηση είχε προγραμματιστεί πριν από πολλές εβδομάδες και είναι εντελώς άσχετη με τις εντάσεις λόγω της Ουκρανίας, όμως το άρθρο επισημαίνει ότι ο έλεγχος της ετοιμότητας των στρατηγικών δυνάμεων της Ρωσίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός υπό το πρίσμα της «σημερινής πραγματικότητας της παγκόσμιας κατάστασης».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου