Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2002

Με αργά βήματα συντάσσει ο ΟΗΕ συνθήκη για την απαγόρευση ανθρώπινου κλωνισμού


Τη δεύτερη προγραμματισμένη συνάντησή της για την προκαταρκτική εργασία προς διαμόρφωση διεθνούς συνθήκης για την απαγόρευση του κλωνισμού ανθρώπων ξεκίνησε τη Δευτέρα ειδική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών.

Η επιτροπή επί νομικών θεμάτων όρισε την ομάδα εργασίας το Φεβρουάριο, η οποία συνεχίζει έπειτα από επτά μήνες τις εργασίες της με συσκέψεις καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.

Η νομική επιτροπή είχε συναντηθεί πρώτη φορά το Φεβρουάριο για να εξετάσει διαφορετικές προσεγγίσεις. Τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν να εξετάζουν τη σύσταση μιας τέτοιας συνθήκης κατόπιν αιτήματος της Γαλλίας και της Γερμανίας. Οι δύο χώρες έκριναν απαραίτητη μια διεθνή συνθήκη για τον ανθρώπινο κλωνισμό, αφού ο Ιταλός Σεβερίνο Αντινόρι ανακοίνωσε τις προθέσεις του να γίνει ο πρώτος επιστήμονας που θα δημιουργήσει ανθρώπινο κλώνο. Έκτοτε, αρκετές επιχειρήσεις καυχιούνται για τις προόδους που έχουν κάνει σε θέματα κλωνισμού, προκαλώντας πολλές φορές ανησυχία στην κοινή γνώμη, αλλά και στους επιστήμονες οι απόψεις των οποίων διχάζονται.

Πάντως, οι εργασίες για τη συνθήκη αναμένεται να διαρκέσουν χρόνια, αναφέρει το Reuters. Στη διαδικασία για τη διαμόρφωσή της μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα μέλη του οργανισμού.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου