Δευτέρα 13 Ιουνίου 2005

Το νωρίτερο το 2015 η επόμενη επανδρωμένη αποστολή της NASA στη Σελήνη


Η επόμενη επανδρωμένη αποστολή της NASA στη Σελήνη θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο το 2015, δήλωσε τη Δευτέρα ο νέος διοικητής της υπηρεσίας. Το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι η κατασκευή μιας πολυεθνικής βάσης στο φεγγάρι, προσέθεσε.

Η τελευταία επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη ήταν αυτή του Apollo XVII το 1972.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία, όμως πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε κάποια στιγμή μεταξύ του 2015, το νωρίτερο, και του 2020 το αργότερο» δήλωσε ο Γκρίφιν κατά την επίσκεψή του στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού.

«Διαθέτουμε αρκετά χρήματα για να στείλουμε ανθρώπους στο φεγγάρι μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα σεληνιακό σταθμό παρόμοιο με τους πολυεθνικούς σταθμούς που υπάρχουν στην Ανταρκτική» είπε.

Η NASA πρόκειται να αποφασίσει εντός του έτους για το διαστημικό σκάφος που θα αντικαταστήσει το διαστημικό λεωφορείο το 2010 και θα χρησιμοποιηθεί στις μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Αρη.

Το λεγόμενο Εξερευνητικό Όχημα Πληρώματος θα πρέπει πάντως να μπορεί να συνδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ο οποίος δημιουργήθηκε με τη συνεργασία 16 χωρών ως εφαλτήριο για την κατάκτηση του Ηλιακού Συστήματος. Προτάσεις για το CEV έχουν υποβληθεί από την Boeing, σε συνεργασία με την Northrop Grumman και τη Lockheed Martin.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου