Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2003

Οι Αμερικανοί εμπιστεύονται τη NASA, παρά την τραγωδία του Columbia


Σε υψηλό επίπεδο παραμένει η εμπιστοσύνη της αμερικανικής κοινής γνώμης προς το έργο και την αξιοπιστία της NASA, παρά του δυστύχημα του Columbia, όπως δείχνει σχετική δημοσκόπηση που διενήργησε ο Οργανισμός μία εβδομάδα μετά τη τραγωδία της 1ης Φεβρουαρίου και δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς υποστηρίζουν τη διατήρηση ή την αύξηση της χρηματοδότησης της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ. Το ποσοστό αυτό είναι μάλιστα μεγαλύτερο από το αντίστοιχο που είχε μετρηθεί τρία χρόνια πριν.

Παράλληλα, μία ισχνή πλειοψηφία πολιτών εξακολουθεί να υποστηρίζει τις επανδρωμένες πτήσεις στο διάστημα. Μάλιστα, τρεις στους δέκα Αμερικανούς θέλουν να ταξιδέψουν οι ίδιοι με μία πτήση διαστημικού λεωφορείου κάποια στιγμή στο μέλλον.

«Μετά την καταστροφή του Columbia πολλοί έσπευσαν να ασκήσουν κριτική, λέγοντας ότι το διαστημικό πρόγραμμα της NASA σπαταλά πολλά λεφτά και -πολύ σημαντικότερο- ανθρώπινες ζωές σε επανδρωμένες πτήσεις, ενώ οι μη επανδρωμένες πτήσεις είναι οικονομικότερες και δεν θέτουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο», δηλώνει ερευνητής του Οργανισμού Gallup, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πεποίθηση της κοινής γνώμης.

Η έρευνα βασίζεται σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις που λήφθηκαν από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.000 ενήλικων Αμερικανών και έγινε για λογαριασμό του CNN και της εφημερίδας USA Today.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου