Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

“Έχω κλωνοποιήσει τρία παιδιά”


Τον ισχυρισμό ότι έχει δημιουργήσει μέσω κλωνοποίησης τρία παιδιά που σήμερα είναι 9 χρονών και ζουν στην ανατολική Ευρώπη, έκανε ο αμφιλεγόμενος για το έργο του ιταλός γυναικολόγος και εμβρυολόγος Σεβερίνο Αντινόρι.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Oggi – η οποία θα δημοσιευτεί την Τετάρτη – ο Αντινόρι δήλωσε: «Βοήθησα να γεννηθούν τρία παιδιά με την μέθοδο της ανθρώπινης κλωνοποίησης. Αφορά τρία παιδιά – ένα κορίτσι και δύο αγόρια- τα οποία σήμερα είναι 9 χρόνων. Γεννήθηκαν υγιή και βρίσκονται σε άριστη κατάσταση όσον αφορά την υγεία τους και σήμερα».

Ο γιατρός υποστηρίζει ότι τα παιδιά αυτά προήλθαν από κλωνοποίηση κυττάρων των πατέρων τους- οι οποίοι και στις τρεις περιπτώσεις είχαν πρόβλημα στειρότητας. Στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι γονιμοποίησε τα ωάρια των μητέρων, στο εργαστήριο με μία μέθοδο που λέγεται «πυρηνική μεταφορά» (nuclear transfer).

Ο Αντινόρι δεν θέλησε να δώσει περισσότερα στοιχεία, λέγοντας ότι το απόρρητο και ο σεβασμός στις οικογένειες τον δεσμεύει. Έδωσε μόνο την πληροφορία ότι η μέθοδος που χρησιμοποίησε ήταν μία «βελτιωμένη εκδοχή» της μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε για να κλωνοποιήθει το διάσημο πλέον πρόβατο Dolly το 1996.

Σύμφωνα με το AFP, o Αντινόρι ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητας πριν δύο εβδομάδες όταν ανακοίνωσε ότι θα γονιμοποιήσει με τεχνητό τρόπο γυναίκα της οποίας ο άνδρας βρίσκεται σε κώμα, καθώς έχει όγκο στον εγκέφαλο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου