Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Μυστική Βάση Δεδομένων, με μεθόδους Big Brother, κατέγραφε στοιχεία 8 εκατομμυρίων παιδιών στην Αγγλία εν αγνοία των γονιών


Φαινόμενα Big Brother μετά την Αμερική και στην Αγγλία...!

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε παράνομο δίκτυο υπολογιστών, που είναι γνωστό ως «One System», το οποίο φέρεται να μοιράζεται προσωπικά στοιχεία παιδιών, σε διάφορες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως η ηλικία, το φύλο, τη διεύθυνση και το σχολείο τα αρχεία της συμπεριφοράς τους  - και όλα αυτά χωρίς να γνωρίζουν τίποτα οι γονείς.


Ένας από τους μεγαλύτερους αναδόχους της κυβέρνησης της Βρετανίας έχει δημιουργήσει μια βάση δεδομένων που περιέχει τα προσωπικά στοιχεία των 8 εκατομμυρίων παιδιών, όπως αποκάλυψε η Sunday Times.

Η βάση δεδομένων δημιουργήθηκε από την Capita  - μια εταιρεία που ειδικεύεται στα συστήματα πληροφορικής - και περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το φύλο, την ηλικία του παιδιού, τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αν έχουν ειδικές ανάγκες, ή αν εμφανίζουν κακή συμπεριφορά που μπορεί να οδηγήσει σε απουσίες από το μάθημα ακόμα και πόσα λεπτά καθυστερεί κάποιο παιδί να πάει στα μαθήματα.


Αυτές οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να μοιραστούν με τους πολυάριθμους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, του ΕΣΥ και των μονάδων προστασίας του παιδιού και διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα, και όλα αυτά χωρίς την γονική συναίνεση.

Οι εκπαιδευτικοί συλλέγουν στοιχεία για όλα τα παιδιά, όχι μόνο αυτά που θεωρούνται ότι βρίσκονται σε κίνδυνο. .

"Ενώ οι πληροφορίες είναι απολύτως απαραίτητες για την προστασία των παιδιών, θα πρέπει να συλλέγονται πληροφορίες σχετικά με τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και όχι για  κάθε παιδί,« αναφέρει στη RT ο  Pickles Nick, συνήγορος της ομάδας προστασία της ιδιωτικής ζωής από την Big Brother Watch.


Το One System  χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 100 τοπικές αρχές, και δημιουργήθηκε δύο χρόνια μετά το Contact Point  - μια παρόμοια βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε από την τότε κυβέρνηση των Εργατικών, αλλά διαλύθηκε από την τρέχουσα κυβέρνηση συνασπισμού εξαιτίας των ανησυχιών για την ασφάλεια.

Τα έγγραφα που λαμβάνονται από την εφημερίδα Sunday Times αποκαλύπτουν ότι οι πληροφορίες συγκεντρώνονται στην τάξη από τους καθηγητές και υποβάλλονται στο One System  έως έξι φορές την ημέρα για να προσφέρουν μια "χρυσή αλληλουχία δεδομένων"  που μπορεί να προσπελαστεί από όσους εργάζονται με παιδιά.


Σε μια συστροφή Όργουελ, η επιχείρηση προσλαμβάνει φωτογράφους να πάρει τις εικόνες των μαθητών, τα οποία στη συνέχεια προσφέρουν προς πώληση στους γονείς τους πριν από την ανάρτηση τους στη βάση δεδομένων.

"Ο μόνος λόγος που έχουν σχεδιαστεί αυτό το πρόγραμμα είναι το κέρδος, και όχι η ασφάλεια των παιδιών,» δήλωσε ο Pickles.

Το Capita παρέχει τις βάσεις δεδομένων για τη διαχείριση των σχολείων σε τοπικά συμβούλια, που ονομάζονται «Sims», εδώ και αρκετά χρόνια. Τα συμβούλια μπορούν να φορτώσουν τα δεδομένα από  την βάση δεδομένων του One System. Τα αρχεία, εάν απαιτείται, θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε μια ευρύτερη κεντρική βάση δεδομένων.


Στο Σουίντον, μια μεγάλη πόλη στη νότια Αγγλία, τα μητρώα 48.000 μαθητών είναι αποθηκευμένα στη  βάση δεδομένων του One System και έχουν μοιραστεί σε αξιωματούχους της υγείας, σε τοπικά νοσοκομεία, καθώς και σε ομάδες που εργάζονται με νεαρούς παραβάτες.

Οι υπηρεσίες για παιδιά του Capita , που σχεδίασε το σύστημα, δήλωσε στους Sunday Times, ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό των ευάλωτων παιδιών που μπορεί να χρειαστούν υποστήριξη από κοινωνικούς λειτουργούς.

Ο Pickles διαφωνεί: «Η προστασία των παιδιών δεν μπορεί να ανατεθεί σε έναν αλγόριθμο χωρίς τοπική ή ατομική γνώση αυτού του παιδιού. Βάσεις δεδομένων και ηλεκτρονικοί υπολογιστές αφαιρούν την ανθρώπινη κρίση. "


Ο Pickles υποστήριξε ότι ένα από τα κύρια προβλήματα με το One System  είναι ότι δεν είναι ένα συγκεντρωτικό σύστημα διακυβέρνησης, και ως εκ τούτου είναι ασυνεπές σε όλα τα σχολεία.

Αυτός ο κατακερματισμός καθιστά επίσης πιο δύσκολο να μοιράζονται τις πληροφορίες αποτελεσματικά και γρήγορα. Στο παρελθόν, τα παιδιά δεν ήταν κατ 'ανάγκη σε κίνδυνο από την έλλειψη ενημέρωσης, αλλά και από τους επαγγελματίες των οποίων η δουλειά είναι να τα προστατεύσουν από το να μην μοιράζονται τις πληροφορίες που ήδη υπάρχουν. Αυτό είναι ό, τι υποτίθεται ότι συνέβη το 2002 κατά δολοφονίες Soham, όπου οι 13 ετών Jessica Chapman και Holly Wells σκοτώθηκαν από τον Ian Huntley, που ήταν επιστάτης στο σχολείο τους.


Ο Pickles εξέφρασε επίσης την ανησυχία ότι τα στοιχεία, σε μια βάση δεδομένων, "μπορεί να χαθούν, ή να κλαπούν ή ακόμα και να υπάρχει κατάχρηση τους."



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου