Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Google: Πλήρως απροστάτευτα τα στοιχεία των χρηστών του Gmail


H Google ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία και οι πληροφορίες των χρηστών του διαδικτύου είναι πλήρως απροστάτευτα όταν αποστέλλεται οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μήνυμα προς μία διεύθυνση Gmail.

Η αποκαλυπτική αυτή παραδοχή πραγματοποιήθηκε από τους δικηγόρους της Google κατά τη διάρκειας δίκης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των Η.Π.Α, υπογραμμίζοντας ότι οι χρήστες δεν θα πρέπει να αναμένουν ότι θα προστατεύεται η ιδιωτικότητά τους όταν αποστέλλουν μηνύματα προς ένα λογαριασμό Gmail.

Ο Φορέας Προστασίας Καταναλωτών (σ.σ. pentapostagma.gr - Consumer Watchdog) ανακοίνωσε ότι όσοι χρήστες ενδιαφέρονται για την ιδιωτικότητα των στοιχείων τους και των ηλεκτρονικών επαφών τους δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη διαδικτυακή υπηρεσία-κολοσσό. 

Η ανακοίνωση της Google είχε ως εξής: «Ακριβώς όπως ο αποστολέας μιας επιστολής  προς έναν συνάδελφο του δεν μπορεί να εκπλήσσεται από το γεγονός ότι ο βοηθός του παραλήπτη ανοίγει την συγκεκριμένη επιστολή, έτσι και οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν σήμερα διαδικτυακές υπηρεσίες e-mail, δεν θα πρέπει να εκπλήσσονται αν τα e-mails τους υποβάλλονται σε επεξεργασία από τον πάροχο της υπηρεσίας email του παραλήπτη κατά τη διάρκεια της παράδοσης . Πράγματι, «ένα άτομο δεν μπορεί να εμπιστεύεται την προστασία της ιδιωτικής του ζωής όταν έχει ήδη διαμοιράσει εθελοντικά τις προσωπικές του πληροφορίες σε τρίτους φορείς.»

"Η Google παραδέχθηκε επιτέλους ότι δεν σέβεται την αρχή της ιδιωτικότητας" δήλωσε ο John M. Simpson, διευθυντής του Προγράμματος Προστασίας της Ιδιωτικότητας του Φορέα Προστασία Καταναλωτών: "Οι χρήστες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά αυτήν την ανακοίνωση: αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για την ιδιωτικότητα των στοιχείων σας και των στοιχείων των επαφών σας μην χρησιμοποιείτε την υπηρεσία Gmail".





ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου