Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Στα όρια του ηλιακού μας συστήματος το New Horizons


Το "New Horizons" παίρνει την τελευταία μεγάλη στροφή πριν φτάσει στον προορισμό του, τον πλανήτη Πλούτωνα 


Χρειάστηκαν μόλις οκτώ χρόνια και οκτώ μήνες ώστε το διαστημικό αεροσκάφος της NASA "New Horizons" να φτάσει στον Ποσειδώνα. Επόμενος προορισμός του αναμένεται να είναι ο Πλούτωνας τον προσεχή Ιούνιο.

Σύμφωνα με το Time,περνώντας από την τροχιά του Ποσειδώνα παίρνει την τελευταία μεγάλη στροφή πριν φτάσει στον προορισμό του, που είναι ο Πλούτωνας.

"Είναι μια σύμπτωση που συνδέει το παρελθόν των αποστολών της ΝASA με το μέλλον των διαστημικών επιχειρήσεων έξω απ' το ηλιακό μας σύστημα", δήλωσε ο Jim Green, διευθυντής του Planetary Science Division της NASA.

"Πριν από 25 χρόνια στον Ποσειδώνα, το Voyager 2 μας έδωσε την πρώτη ματιά σε έναν ανεξερεύνητο πλανήτη. Τώρα το New Horizons θα αποκαλύψει τα μυστικά του Πλούτωνα και των φεγγαριών του. Θα μας δώσει εξαιρετικές πληροφορίες το επόμενο καλοκαίρι, καθώς θα ταξιδεύει στα όρια του ηλιακού μας συστήματος" δήλωσε ο διευθυντής.

Το New Horizons έχει το μέγεθος ενός πιάνου και εκτοξεύθηκε τον Ιανουάριο του 2006. Έφτασε στην τροχιά του Ποσειδώνα στο χρόνο ρεκόρ των οκτώ χρόνων και οκτώ μηνών. Αν το ταξίδι του διαστημικού αεροσκάφους συνεχιστεί με επιτυχία, θα είναι το πρώτο που θα φτάσει στον Πλούτωνα.

Η διαστημοσυσκευή πέρασε αρχικά κοντά από τον αστεροειδή 132524 APL και στη συνέχεια από το Δία, τον οποίο πλησίασε στα 2,3 εκατομμύρια χιλιόμετρα τις 28 Φεβρουαρίου 2007. Το πέρασμα από το Δία έδωσε στη διαστημοσυσκευή βαρυτική βοήθεια, αυξάνοντας την ταχύτητα του διαστημόπλοιου κατά 14.000 km/h. Επίσης, το πέρασμα χρησιμοποιήθηκε για να ελεγχθούν οι επιστημονικές δυνατότητες του New Horizons, στέλνοντας δεδομένα για την ατμόσφαιρα, τους δορυφόρους και την μαγνητόσφαιρα του Δία. Μετά το Δία, η συσκευή συνέχισε τη διαδρομή της προς τον Πλούτωνα την οποία πέρασε σε μεγάλο ποσοστό σε καθεστώς «χειμερίας νάρκης».

Στις 25 Αυγούστου 2014 το New Horizons διέσχισε την τροχιά του πλανήτη Ποσειδώνα, στο ταξίδι του προς τον Πλούτωνα. Το πέρασμα αυτό πραγματοποιήθηκε κατά την 25η επέτειο από την ιστορική προσέγγιση της διαστημικής συσκευής Voyager 2 με τον πλανήτη Ποσειδώνα, στις 25 Αυγούστου 1989.Το διαστημικό αεροσκάφος έχει δρομολογηθεί πως θα είναι κοντά στον Πλούτωνα στις 14 Ιουλίου του 2015.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου