Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2002

Ήλθε στον κόσμο ο πρώτος ανθρώπινος κλώνος ισχυρίζονται Clonaid και αίρεση ραελιανών


Με εξαιρετική επιφύλαξη αντιμετωπίζει η επιστημονική κοινότητα τους ισχυρισμούς περί δημιουργίας του πρώτου ανθρώπινου κλώνου από την αμφιλεγόμενη εταιρεία Clonaid, η οποία συνδέεται με την αίρεση των ραελιανών που θεωρεί ότι ο άνθρωπος κατάγεται από εξωγήινα όντα.

Σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η Γαλλίδα επιστήμονας Μπριζίτ Μπουασελιέ -μέλος της σέκτας που εδρεύει στον Καναδά και πρόεδρος της Clonaid- υποστηρίζει ότι το βρέφος γεννήθηκε με καισαρική τομή· είναι γένους θηλυκού, υγιές, ενώ φέρεται να έχει Αμερικανίδα μητέρα.

Οι προσπάθειες των μελών της αίρεσης των ραελιανών να φέρουν στον κόσμο το πρώτο παιδί με τη μέθοδο του κλωνισμού καλύπτονταν κάτω από άκρα μυστικότητα και μέχρι στιγμής οι σχετικές πληροφορίες δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες επιστημονικές πηγές.

«Θα προτιμούσα αυτή τη στιγμή να μην πω τίποτα περισσότερο» απάντησε η Μπριζίτ Μπουασελιέ, ερωτηθείσα από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων για τις λεπτομέρειες της γέννησης του παιδιού που -όπως υποστηρίζεται- προήλθε από τη μέθοδο του κλωνισμού.

Για το απόγευμα της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί, άλλωστε, συνέντευξη Τύπου της Clonaid στη διάρκεια της οποίας αναμένεται -όπως επισημαίνει το BBC- να ανακοινωθεί και επισήμως η γέννηση του πρώτου ανθρώπινου κλώνου. Αγνωστο παραμένει, πάντως, το πώς θα αποδειχθεί ο εν λόγω ισχυρισμός -δεδομένου ότι θεωρείται μάλλον απίθανο να εμφανιστούν ενώπιον των δημοσιογράφων μητέρα και κλώνος.

Μεγάλη μερίδα επιστημόνων αμφιβάλλει, άλλωστε, για το κάτα πόσον η Clonaid έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στη δημιουργία ανθρώπινου κλώνου. Πάντως, στις αρχές Ιανουαρίου τοποθετεί τη γέννηση και του πρώτου... δικού του ανθρώπινου κλώνου ο Ιταλός γενετιστής Σεβερίνο Αντινόρι. Ο πρώην συνεργάτης του, Πάνος Ζαβός, υποστηρίζει, δε, ότι στις αρχές του νέου έτους θα έλθει στη ζώη ένα ακόμη βρέφος με τη μέθοδο του κλωνισμού.

Πάντως, η Ένωση Γερμανών Επιστημονικών Ερευνητών (DFG) έσπευσε ήδη με ανακοίνωσή της να διαμηνύσει ότι δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς της Clonaid και της σέκτας των ραελιανών. «Δεν το πιστεύουμε» δήλωσε προς το AFP η εκπρόσωπος της DFG, Εύα Μαρία Στράιερ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου