Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2002

Αμεση απαγόρευση του ανθρώπινου κλωνισμού αξιώνει από τον ΟΗΕ ο Ζακ Σιράκ


Έκκληση προς τον ΟΗΕ για την όσο το δυνατόν ταχύτερη απαγόρευση του κλωνισμού ανθρώπων απευθύνει ο Γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ, στη σκιά των ισχυρισμών που θέλουν τον πρώτο ανθρώπινο κλώνο να έρχεται στη ζωή τον Ιανουάριο του 2003.

«Ανησυχώ πολύ για την προοπτική του ανθρώπινου κλωνισμού και εύχομαι να απαγορευτεί η μέθοδος αυτή από τα Ηνωμένα Έθνη» δήλωσε ο Σιράκ στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης της Γαλλίας, την Τετάρτη.

Ο Ζαν Φρανσουά Κοπ, εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, μετέφερε, επίσης, την ευχή του Γάλλου προέδρου «να συνεχίσει η χώρα να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες απαγόρευσης της αναπαραγωγής μέσω του κλωνισμού».

Το Παρίσι θα παρουσιάσει τους πρώτους μήνες του νέου έτους τις προτάσεις του για τροποποίηση της νομοθεσίας που ισχύει από το 1994 και αφορά στην αναπαραγωγική ιατρική, τη γενετική και τις δωρεές οργάνων.

Και όλα αυτά, καθώς μόλις προ ημερών, ο Ιταλός γενετικής Σεβερίνο Αντινόρι ανακοίνωσε πως στις αρχές Ιανουαρίου πρόκειται να έλθει στη ζωή το πρώτο βρέφος με τη μέθοδο του κλωνισμού. Κατά τον αμφιλεγόμενο επιστήμονα, η κυοφορία εξελίσσεται ομαλά, το έμβρυο είναι υγιές και ζυγίζει σήμερα 2,7 κιλά.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου