Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Απελευθερώθηκαν βρετανικοί φάκελοι με αναφορές σε θεάσεις UFO

Σκίτσο από UFO που έγινε από έναν μητροπολιτικό αστυνομικό

Μυστικοί φάκελοι είναι για πρώτη φορά διαθέσιμοι στο κοινό

Τα αρχεία που μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα National Archives (http://ufos.nationalarchives.gov.uk/) καλύπτουν την περίοδο από το 1978 έως το 1987.
Περιλαμβάνουν αναφορές από παράξενα φώτα στον ουρανό και ανεξήγητης προέλευσης αντικείμενα που εντοπίστηκαν από το κοινό, από τις ένοπλες δυνάμεις και από αξιωματικούς της αστυνομίας.

Σε κάποια από τις αναφορές αυτές ένας άντρας εξηγεί με μεγάλη λεπτομέρεια την φυσική και ψυχική του επαφή με εξωγήινους πράσινου χρώματος από την εποχή που ήταν παιδί. Ο συγγραφέας δήλωσε πως ένας από αυτούς που λεγόταν Algar σκοτώθηκε το 1981 από μια άλλη φυλή όντων, ενώ σκόπευε να έρθει σε επαφή με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και προσθέτει ότι επισκέφτηκε τις βάσεις τους στο Wirral και στο Cheshire.

Τα οκτώ αρχεία αποτελούν μέρος των σχεδόν 200 αρχείων που πρόκειται να είναι διαθέσιμα μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τα κείμενα μπορεί να τα προσπελάσει κανείς ελεύθερα για τον πρώτο μήνα.

Εκπρόσωπος των National Archives δήλωσε πως είναι πλέον διαθέσιμα μετά από αρκετές αιτήσεις που είχαν γίνει στο όνομα της ελευθερίας της πληροφορίας και επίσης εξαιτίας μιας κίνησης καλής θέλησης του Υπουργείου Άμυνας για μια ανοιχτή και διαφανή κυβέρνηση.

Κάποιο από τα κείμενα αποκαλύπτει τις εμπειρίες ενός 78χρονου άντρα που ισχυρίστηκε ότι το 1983 συνάντησε έναν εξωγήινο δίπλα στο κανάλι Basingstoke στο Aldershot του Hampshire. Ανέφερε ότι ανέβηκε στο σκάφος τους και έδωσε μια λεπτομερή περιγραφή του, αλλά τον αφήσανε να φύγει όταν διαπίστωσαν ότι είχε πολύ μεγάλη ηλικία που δεν εξυπηρετούσε τους σκοπούς τους.




Το 'βρετανικό Roswell'
Κάποιο άλλο κείμενο που προέρχεται από τον διευθυντή μιας ερευνητικής ομάδας με το όνομα 'Wigan Ariel Phenomena' περιέχει μια ερώτηση στον Υπουργό Αμύνης σχετικά με το εάν έχει κάποιο σχέδιο δράσης για να αντιμετωπίσει μια εξωγήινη εισβολή.

Κάποιο άλλο αρχείο αποκαλύπτει ότι στις 21 Φλεβάρη του 1982 μια ομάδα πελατών και εργαζόμενων στο Tunbridge Wells Pub ανέφεραν ένα άγνωστο αντικείμενο με πράσινα και κόκκινα φώτα που αναβόσβηναν και το οποίο κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο του Gatwick.

Υπάρχουν και αναφορές από επίσημες πηγές. Οι βρετανικές αεροπορικές δυνάμεις αρχειοθέτησαν μια αναφορά σχετικά με δύο αστυνομικούς της Αμερικανικής Αεροπορίας που είχαν δει περίεργα φώτα έξω από την οπίσθια πύλη της γέφυρας της Βασιλικής Αεροπορίας στο Suffolk τον Δεκέμβριο του 1980. Αυτό σχετίζεται με το γνωστό γεγονός μιας υποτιθέμενης εξωγήινης συμπλοκής που είχε γίνει στο δάσος Rendlesham και που είχε αποκαλεστεί 'βρετανικό Roswell' μετά από την υποτιθέμενη επαφή που είχε γίνει με τους εξωγήινους του Roswell στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στα αρχεία υπάρχουν πολλά σχέδια από εκείνους που ήθελαν να αναπαραστήσουν όσα είχαν δει. Ένα τέτοιο σχέδιο έγινε από μητροπολιτικούς αξιωματικούς της αστυνομίας που είχαν λάβει κλήση για ένα σπίτι στο Stanmore (κοντά στο Λονδίνο) στις 26 Απριλίου του 1984. Οι τρεις αστυνομικοί παρατήρησαν για μια ώρα ένα αντικείμενο στον ουρανό, το οποίο σύμφωνα με τις δηλώσεις τους πλανιόταν δεξιά και αριστερά, πάνω κάτω και μπρος πίσω, χωρίς όμως να απομακρύνεται από την αρχική του θέση. Ένας από αυτούς που είδε το αντικείμενο με κιάλια το περιέγραψε ως κυκλικό με έναν θόλο που προεξείχε από πάνω και από κάτω και με διάφορα χρωματιστά φώτα.



Κοινές ερμηνείες
Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας των Εθνικών Αρχείων (National Archives) μπορούν επίσης να βρουν μια βιντεοσκόπηση από τον Nick Pope, βρετανό ειδικό στα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ). Ο κ. Pope αποθανάτισε ένα περιστατικό κατά το οποίο είχε εντοπίσει ένα UFO πάνω από το κέντρο του Λονδίνου.

"Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ένδειξη ότι τα UFO μπορούν να ειδωθούν και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Οι άνθρωποι νομίζουν συνήθως ότι μπορούν να βρεθούν μόνο σε ερημικές και αγροτικές περιοχές. Υπάρχει μια αναφορά θέασης στη γέφυρα του Waterloo όπου ένας αριθμός μαρτύρων είχαν στην κυριολεξία σταματήσει και παρακολουθούσαν ένα UFO που είχε εμφανιστεί επάνω από τον Τάμεση. "

Σύμφωνα με τον κ. Pope η πιο κοινή ερμηνεία των UFO είναι ότι πρόκειται για φώτα αεροσκαφών, ιδιαίτερα λαμπερά αστέρια και πλανήτες, δορυφόρους, μετέωρα και αερόπλοια.

Στα αρχεία υπάρχει μια λεπτομερής αναφορά μιας ενημέρωσης που είχε γίνει από τον Υπουργό Άμυνας για τον Λόρδο Strabolgi αναφορικά με μία διαφωνία σχετικά με τα UFO που έγινε στη Βουλή των Λόρδων τον Ιανουάριο του 1979. Ανέφερε ότι "δεν υπάρχει κάτι που να υποδεικνύει πως η ουφολογία είναι κάτι περισσότερο από μια ανοησία" και πως η ιδέα μιας "ενδοκυβερνητικής συνομωσίας σιωπής" ήταν ο πιο υπερβολικός ισχυρισμός. Στην ενημέρωση υπάρχει και η διαβεβαίωση προς τη Βουλή των Λόρδων πως η κυβέρνηση δεν είχε ποτέ προσεγγιστεί από όντα του εξώτερου διαστήματος.

Στην ιστοσελίδα των Εθνικών Αρχείων μπορεί να βρει κανείς και μια μαγνητοσκόπηση από τον Δρ. David Clarke, ειδικό στην ιστορία των UFO, που σχολιάζει τα αρχεία. Ο Δρ. Clarke που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Sheffield Hallam αναφέρει ότι οι συνομωσιολογικού τύπου θεωρίες σχετικά με τους εξωγήινους είναι πολύ δύσκολο να διαψευστούν. Δεν πιστεύει ότι η αποκάλυψη των συγκεκριμένων αρχείων θα πείσει εκείνους που πιστεύουν ότι υπάρχει μια επίσημη συγκάλυψη.

"Αναπόφευκτα, κάποιοι έχουν ήδη απορρίψει την αποκάλυψη των αρχείων αυτών θεωρώντας την ως μια προσπάθεια συγκάλυψης. Γι' αυτούς η 'αλήθεια' συνεχίζει να παραμένει εκεί έξω, κρυμμένη χωρίς καμία αμφιβολία σε πολύ πιο μυστικά αρχεία που βρίσκονται κάπου αλλού."



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου