Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Θέλουν να αφήσουν τον κατοχικό στρατό στην Κύπρο και ορμάνε λυσσασμένοι στον Κοτζιά


Αναίσχυντη επίθεση εξαπέλυσε η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο λόγος; Το διαχρονικό ελληνικό δράμα. Διότι «δεν συνεμορφώθησαν…».

Ο Νίκος Κοτζιάς, σε πλήρη σύμπλευση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπαν «όχι»! Σε τι είπαν «όχι»; Στην παραμονή τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων στο νησί.

Εύλογα θα απορήσετε: Μα καλά, κι αυτό είναι κακό; Είναι δυνατόν, θα σκεφθείτε, να υπάρχει λογικός άνθρωπος που να θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού με παραμονή τουρκικού κατοχικού στρατού στην Κύπρο; Στην ίδια Κύπρο, που είναι και ευρωπαϊκό έδαφος, είναι δυνατόν να παραμείνουν τα κατοχικά στρατεύματα του ισλαμιστή Ερντογάν;

Για κάποιους προφανώς είναι δυνατό. Για εκείνους που οι λέξεις εθνική αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ασφάλεια του λαού δεν σημαίνουν τίποτα. Πότε νοιάστηκαν οι κοτζαμπάσηδες για το καλό του λαού;

Γράφει η εφημερίδα «Πολίτης»:

    Παρόλο που η τουρκοκυπριακή πλευρά επέμενε να κλείσει η συμφωνία στα κριτήρια του εδαφικού στη συνάντηση του Μοντ Πελεράν 1, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε χρόνο για να επιστρέψει στην Κύπρο για να ενημερώσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα και να συντονιστεί με την Αθήνα.

    Στην ελληνική πρωτεύουσα, μετά τη συνάντηση του Κύπριου Προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο δεύτερος προέβη, μεταξύ άλλων, στις εξής δηλώσεις:

    «Η Ελλάδα εμπλέκεται και θα εμπλακεί ενεργά στο διεθνές ζήτημα της ασφάλειας. Να είμαι σαφής ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να διευθετηθεί σε πολυμερές πλαίσιο μόνο στη βάση συμφωνίας για την κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και για την πλήρη αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί».

    Ιθύνων νους των μηδενικών εγγυήσεων φέρεται από κυβερνητικές πηγές και των δύο χωρών να είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος επαίρεται ότι αυτός θα σώσει την αξιοπρέπεια του ελληνισμού.

    Το ελληνικό ΥΠΕΞ για πρώτη φορά ανακατεύεται σε αυτό τον βαθμό σε θέματα που αφορούν το Κυπριακό, ανατρέποντας το μέχρι τώρα δόγμα «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται».

    Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών –ο οποίος διαφωνεί κατηγορηματικά με την ιδέα για διατήρηση μιας μορφής εγγυήσεων με ημερομηνία λήξης– εδώ και μήνες ανέλαβε πρωτοβουλία για το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων –εν γνώσει του Προέδρου Αναστασιάδη, της κυπριακής κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ– και ετοίμασε σχετικές προτάσεις/σενάρια.

Τι κατηγορεί εδώ η κυπριακή εφημερίδα; Κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών για τις «μηδενικές εγγυήσεις», ότι δηλαδή δεν θέλουν τουρκικό στρατό κατοχής και κανέναν ξένο στρατό στο νησί.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η Κατερίνα Ηλιάδη που υπογράφει το άρθρο του «Πολίτη» ειρωνεύεται τον Νίκο Κοτζιά γράφοντας «αυτός θα σώσει την αξιοπρέπεια του ελληνισμού». Πρωτοφανές; Μάλιστα. Η κυρία Ηλιάδη, που προφανώς συνήθισε να ζει με την τουρκική αρβύλα στον τράχηλο, ειρωνεύεται τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών επειδή υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού.

Παρακάτω ο εμετικός λίβελλος του «Πολίτη», γραπτό μνημείο ραγιαδισμού, αναφέρει ότι «…στην Ελλάδα, όπως είναι σήμερα τα πολιτικά πράγματα, θα θεωρηθεί περίπου εθνική μειοδοσία η επίλυση του Κυπριακού στη βάση που συζητείται μεταξύ Αναστασιάδη-Ακιντζί στην εν εξελίξει διαδικασία» και συνεχίζει:

    «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τα πάμπολλα εσωτερικά προβλήματα και τις ισορροπίες τρόμου στην κυβέρνησή του –μεταξύ των συνιστωσών του κόμματός του, αλλά και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ– δεν θα ήθελε επ’ ουδενί λόγω να φορτωθεί το Κυπριακό και μια νέα Ζυρίχη, γι’ αυτό και άφησε τους χειρισμούς στον υπουργό Εξωτερικών του, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της λεγόμενης πατριωτικής Αριστεράς».

Τώρα τους φταίει και η πατριωτική Αριστερά; Καταλάβατε αναγνώστες μας;

Πρώτα τους φταίει που ο κακός Κοτζιάς θέλει να φύγει ο κατοχικός στρατός από την Κύπρο, ύστερα τους φταίει που ο Κοτζιάς είναι και πατριώτης.

Πώς έγινε αυτό το έγκλημα και η Ελλάδα απέκτησε πατριώτη υπουργό Εξωτερικών;

Πώς δεν έχει έναν καλό και υπάκουο λακέ, να υποκλίνεται με βαθιά ευγνωμοσύνη στους ξένους, να είναι όλοι ευχαριστημένοι και πρωτίστως οι αρθρογράφοι του κυπριακού «Πολίτη», που μετά από αυτό το άρθρο θα του ταίριαζε να μετονομαστεί σε «Ραγιάς».

Εάν όμως νομίζατε ότι ο «Πολίτης» έπιασε πάτο με τα παραπάνω που διαβάσατε, θα σας εκπλήξουμε. Έχει κι άλλο… πάτο.

Για να δηλητηριάσουν οι κακοήθεις  τις σχέσεις μεταξύ ελλαδίτικου Ελληνισμού και κυπριακού Ελληνισμού, τόσο εθνικά ανεύθυνοι και ασυνείδητοι είναι, διαβάστε τι ισχυρίζονται.

Ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα δεν θέλει λύση του Κυπριακού για να μην ακολουθήσουν στη σειρά οι άλλες ελληνοτουρκικές διαφορές.

Φυσικά όλη αυτή τη λάσπη, αυτό το δηλητήριο που χύνουν στις φλέβες του κοινού έθνους, οι ραγιάδες λιβελογράφοι του «Πολίτη» το χρεώνουν σε «πηγές». Διαβάστε:

    Πολιτικοί κύκλοι στην Ελλάδα εκτιμούν ότι οι Τσίπρας και Κοτζιάς πιστεύουν ότι εάν κλείσει το Κυπριακό θα ανοίξει θέμα διευθέτησης των ελληνοτουρκικών διαφορών, κάτι που θεωρούν ότι δεν συμφέρει τη χώρα αυτή την περίοδο.

    Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν, επίσης, ότι, μέσω του Κυπριακού, η Ελλάδα παίζει το χαρτί της στην ΕΕ για το προσφυγικό.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή κοντά στο Μαξίμου που μίλησε στον «Πολίτη», στην προχθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ερντογάν (με πρωτοβουλία του πρώτου, την ώρα που το Μοντ Πελεράν 2 οδηγείτο σε ναυάγιο, και με στόχο να συναντηθούν οι δυο τους πριν τη διάσκεψη και να κλείσουν το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων), ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίστηκε εξοργισμένος με τους Ευρωπαίους για το προσφυγικό και εξέφρασε σφοδρά παράπονα λέγοντας ότι η Τουρκία έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει, αλλά οι Ευρωπαίοι αθέτησαν τις υποσχέσεις τους, όπως είπε.

    Πάντως, παρόλο που αφέθηκε να διαρρεύσει ότι η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν διευθετήθηκε και μάλιστα για τις 4 Δεκεμβρίου, το Μαξίμου το διαψεύδει.

    Σημειώνεται ότι η Λευκωσία εκτιμά ότι το ναυάγιο στο Μοντ Πελεράν 2 και η υπαναχώρηση της τουρκοκυπριακής πλευράς σε σχέση με τα κριτήρια του εδαφικού, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι Ελλάδα και Τουρκία δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν.

Προσέξατε τι κάνουν; Αναζωπυρώνουν ξεφτισμένους «αστικούς μύθους» και προπαγάνδες εκ του πονηρού και του αλλότριου, δηλαδή τα γνωστά που ακούμε εδώ και χρόνια ότι δήθεν η Ελλάδα πούλησε τότε την Κύπρο (αυτά που λέγονται εδώ και δεκαετίες) και απευθυνόμενοι στους συμπατριώτες μας της Κύπρου τους λένε, οι αποτρόπαιοι Εφιάλτες, ότι η πραγματική αιτία πίσω από τη στάση της Ελλάδας είναι γιατί τη συμφέρει η διαιώνιση του Κυπριακού Προβλήματος για να μην ανοίξουν άλλα εθνικά θέματα.

Δεν ντρέπονται; Δεν έχουν τσίπα εθνικής συνείδησης πάνω τους; Δεν έχουν στάλα ελληνικής ψυχής και γράφουν αυτές τις αθλιότητες;

Επειδή η Ελλάδα τόλμησε, η Ελλάδα που την κατηγορούν ότι δεν έχυσε αρκετό αίμα για την Κύπρο, επειδή η Ελλάδα είπε να φύγει ο κατοχικός στρατός από την Κύπρο, ο στρατός αυτός που σκλάβωσε, σκότωσε, βίασε, λεηλάτησε, ατίμωσε, αυτή είναι η πληρωμή; Φαρμάκι στις ψυχές του έθνους;

Εάν ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας συμφωνούσαν στο ξεπούλημα του νησιού θα ήταν άραγε καλοί και θα φρόντιζαν για τα συμφέροντα της Κύπρου; Προφανώς. Προφανώς η εθνική μειοοδοσία για κάποιους στην Κύπρο και στην Ελλάδα είναι το «πολιτικά ορθό», ενώ όποιος τολμά και υπερασπίζεται λαό και πατρίδα είναι άξιος ειρωνείας και συκοφαντίας από τη λιβελογράφο του «Πολίτη».

Ωστόσο, οι Έλληνες πατριώτες της Κύπρου, σε όποιο κόμμα κι εάν ανήκουν, έχουν την κρίση και την εμπειρία μέσα από τα δεινά τους για να διακρίνουν ποιοι μοχθούν για το κοινό καλό και ποιοι απλά φέρονται ως ραγιάδες. Αυτά προς το παρόν…


Στέφανος Μυτιληναίος:

Από μικρός στα δημοσιογραφικά βάσανα έχει διατελέσει αρχισυντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας Star, αργότερα διευθυντής σύνταξης σε περιοδικά της "Δάφνης" και επί μια δεκαετία αρχισυντάκτης στο Τηλέραμα. Παράλληλα συνεργάστηκε με τη Γυναίκα, τον Δαυλό και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας επί διεύθυνσης Γιώργου Τσαγκάρη. Έχει γράψει 4 βιβλία, "Μυθιστορία", "Ο Μονοθεϊσμός στην Αρχαία Ελλάδα", "Έλληνες Αυτόχθονες και όχι Ινδοευρωπαίοι", "Προς Ρωμιούς Επιστολή". Το 2011 δημιούργησε το tsantiri.gr, το 2012 το radar.gr και το 2013 το thepress.gr. Συμμετέχει στο tribune.gr ως αρθρογράφος. 



ΠΗΓΗ

5 σχόλια:

  1. ExterNetworks is a fully managed service provider with 15+ years of experience in providing Managed Technology services to top IT & Networking companies. desk services

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. So many great resources! Thank you for doing all this work for us! The Best motivational speech topics blog will help you to keep up to date with all the proposals and user-submitted examples on greatassignmenthelp.com. We look forward to inspiring you with topic ideas, speech material suggestions, and public speaking examples. Here is a list of good persuasive speech topics to persuade others to come to your way of thinking, or to take a particular course of action.I will help you.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Amazing blog ever come across on the internet. In case you need online assignment help, then sourceessay.com will be the best place to learn the amazing writing techniques from assignment writers. Websites to write essays Houston

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Global Assignment Expert can be a lifeline for students facing challenges in completing their assignments. Global Assignment Help offers expert guidance, ensures timely submission, and upholds quality. However, it's essential to choose a reputable service that aligns with your needs and budget. We provide various facilities such as Expert Guidance, Timely Submission, Quality Assurance, Concept Clarity, Custom Solutions, Plagiarism-Free Work, and Delivery on Time.

    ΑπάντησηΔιαγραφή