Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ηλιακά κάτοπτρα στο διάστημα για την υπερθέρμανση του πλανήτη


Ο Dr Rajendra Pachauri επικεφαλής της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για το Κλίμα (IPCC), μιλώντας στη Σύνοδο του Κανκούν  δήλωσε ότι «θα πρέπει να για να σταματήσει η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη, θα πρέπει να στραφούμε στη γεωμηχανική, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph.

Τα περιθώρια στενεύουν και θα πρέπει να δοθούν λύσεις για την καταπολέμησης του εν λόγω φαινομένου.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πλέον ορατή και θα πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Ο Dr Rajendra Pachauri, δήλωσε ότι οι επιστήμονες εξετάζουν την πιθανότητα τοποθέτησης ηλιακών κατόπτρων στο διάστημα που θα αντανακλούν το φως του ηλίου.

Εκτός αυτού, σκέπτονται να  ψεκάσουν την επιφάνεια της θάλασσας με ποσότητες σιδήρου, με σκοπό να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του πλαγκτόν και να απορροφηθεί το διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Στη Σύνοδο του Κανκούν συμμετέχουν εκπρόσωποι πάνω από 190 χώρες και διεξάγεται στο ξενοδοχείο Moon Palace.

Σκοπός της Συνόδου είναι να επιτευχθεί μια δεσμευτική συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Ο Dr Pachauri επισήμανε ότι αν συνεχιστεί  η αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τότε οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τον άνθρωπο, τη φύση και γενικότερα τον πλανήτη.

Οι κλιματικές αλλαγές είναι πλέον γεγονός και απαιτείται παγκόσμια προσπάθεια για να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες για τον πλανήτη.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου