Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Μετά την Ισπανία σειρά έχει η Ελλάδα


Την ίδια ώρα που στην Ισπανία θεριεύει το κίνημα των "εξοργισμένων" και τα κόμματα δείχνουν αμήχανα αλλά και ανίκανα να διαχειριστούν το εις βάρος τους κύμα οργής, στην Αθήνα Ισπανοί έφεραν λίγο χρώμα από Μαδρίτη και Καταλονία.

Παρασκευή βράδυ και οι Ισπανοί της Αθήνας συγκεντρώνονται έξω από την πρεσβεία τους, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Χωρίς φωνές, χωρίς ουρλιαχτά, με ευγένεια και πολιτισμό, παρέδωσαν μαθήματα Δημοκρατίας, σεβασμού και αλληλεγγύης.

Το ίδιο θα συμβεί και το Σαββατοκύριακο.

Μία ειρηνική διαμαρτυρία χωρίς ίχνος βίας, φέρνει πιο κοντά τις πλατείες της Ισπανίας με την Ελλάδα.

Αξίζει και πρέπει να σημειωθεί πως διμοιρία αστυνομικών έσπευσε στο σημείο, αποχώρησε όμως λίγο μετά. Δεν υπήρχε λόγος να παραμείνει. Άλλωστε μαθήματα πολιτισμού και κοινωνικότητας δίνονταν.

Κεντρικό σύνθημα της διαμαρτυρίας στην Ισπανία είναι το "Πραγματική Δημοκρατία Τώρα" και από εκεί έχει πάρει το όνομά του το κίνημα στο διαδίκτυο ή αλλιώς κίνημα της 15ης Μαΐου, τη μέρα που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες.

Τι λένε όμως οι ίδιοι;

Στο μανιφέστο που έχει πλέον δημοσιοποιηθεί κάνουν λόγο για τη συμμετοχική δημοκρατία.

"Είμαστε μια ομάδα πολιτών, διαφορετικών ηλικιών και κοινωνικής προέλευσης, που νιώθουμε οργισμένοι επειδή δεν εκπροσωπούμαστε επαρκώς από τα κόμματα και νιώθουμε ότι μας έχουν προδώσει στο όνομα της δημοκρατίας....Νομίζω ότι μπορώ να το αλλάξουμε. Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω. Ξέρω ότι μαζί μπορούμε. Παρέα με εμάς. Είναι δικαίωμά σας"

πηγή: pitsirikos.net




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου