Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Απόρρητα έγγραφα μυστικών υπηρεσιών αποκαλύπτουν σενάρια αποσταθεροποίησης


Σενάρια αποσταθεροποίησης του εσωτερικού της Ελλάδας αποκαλύπτει απόσπασμα του δελτίου πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας. Στο έγγραφο, που δημοσιεύει το περιοδικό «Επίκαιρα», προκύπτει διασύνδεση της νέας γενιάς τρομοκρατών με ξένες μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να υπάρξει αποσταθεροποίηση κατά τις ταραχές του Δεκεμβρίου του 2008.

Στο ίδιο έγγραφο γίνεται λόγος και για «στοχοποίηση» του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή καθώς και στενών συνεργατών του. «Τα γεγονότα του μηνός Δεκεμβρίου προβληματίζουν έντονα την ελληνική κυβέρνηση ως προς το ποιοι είναι από πίσω, ποιοι καλύπτουν ποιους και γιατί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διασταυρώνουν τα στελέχη μας στην Αθήνα, η νέα γενιά τρομοκρατών είναι καλά εκπαιδευμένη στο αντάρτικο πόλεων, έχει καλύψεις, έχει μεθόδους διαφυγής και μάλιστα προς το εξωτερικό. Είμαστε πλέον σίγουροι ότι έχουν στοχοποιηθεί στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως και ο ίδιος» αναφέρει το έγγραφο που δημοσιεύει το περιοδικό.
Σε άλλο έγγραφο της ΕΥΠ, με ημερομηνία 19 Αυγούστου 2009, αναφέρεται ότι μετά τα βίαια γεγονότα που ακολούθησαν το θάνατο του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, «το εσωτερικό περιβάλλον ασφάλειας παραμένει το ίδιο – αν όχι περισσότερο ασταθές σε σχέση με τη δραστηριότητα των ακραίων ομάδων».



Στρατιωτική κατάληψη της Ρω σχεδίαζε η Τουρκία

Σε άλλο έγγραφο της ΕΥΠ, με αριθμό 1782 της 19ης Αυγούστου 2009, αναφέρεται ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν καταρτίσει σχέδιο στρατιωτικής κατάληψης της νήσου Ρω, δίπλα στο Καστελόριζο.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι αξιωματούχος των ρωσικών υπηρεσιών είχε ενημερώσει από 2 Ιουλίου τόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Γράψα, σχετικά με την ύπαρξη ενός σχεδίου που στόχο είχε να προκαλέσει θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ανάλογης έντασης με εκείνο της κρίσης των Ιμίων, το 1996, στην περιοχή της νήσου Ρω.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου