Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Πανευρωπαική υστερία κατά Ελλήνων


Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον μπροστά σε ένα μεγάλο κίνδυνο που δεν περιορίζεται στο υπέρογκο χρέος. Να «μηδενιστεί» στον ευρωπαϊκό χάρτη. Είμαστε μπροστά σε μια μαζική υστερία της ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ που δεν κατακρίνει κάποιο σύστημα, κάποια διακυβέρνηση ή συγκεκριμένους πολιτικούς, αλλά το ελληνικό έθνος, τους Έλληνες πολίτες ως απατεώνες, ψεύτες και κλέφτες του ιδρώτα των υπολοίπων.  Είναι ήδη μια χώρα χωρίς νόμισμα αφού πρακτικά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ευρώ (επιτόκια κ.ά.). Είναι μια χώρα που δεν τη θεωρούν ισότιμο συνομιλητή οι υπόλοιποι 16 της ευρωζώνης αλλά και οι 26 της Ε.Ε.

Τα σενάρια για έξοδο από το ευρώ πολλαπλασιάζονται.


Ο ένας μετά τον άλλον οι πολιτικοί ηγέτες (πρώην και νυν) καταριούνται τους Έλληνες και την Ελλάδα.

Η γαλλική πολιτική ελίτ πήρε τη σκυτάλη από τη γερμανική, επιμένοντας πως η Ελλάδα μπήκε με ψέματα στην ευρωζώνη.

Μετά τον Σαρκοζί και ο γηραιός Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, επανέλαβε πως η Ελλάδα μπήκε και στην ΕΟΚ (επί Καραμανλή) και στο ευρώ (επί Σημίτη) χαριστικά, για λόγους πολιτικούς.
Το ίδιο έχει υποστηρίξει και ο επίσης δεξιός  Χέλμπουτ Κόλ, ότι ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ. Όλοι παραπέμπουν στο σοσιαλδημοκράτη Σρέντερ και στον επίσης σοσιαλιστή Λιονέλ Ζοσπέν που τα βρήκαν με το σοσιαλιστή και γερμανοσπουδαγμένο Κώστα Σημίτη. Ο Ντ’ Εστέν μάλιστα κατηγορεί ευθέως το λόμπι των σοσιαλιστών για την ένταξη της χώρας μας στο ευρώ.

Ο Κώστας Σημίτης οφείλει πλέον να κουνηθεί από το γραφείο του. Οφείλει να ταξιδέψει στην Ευρώπη για να υπερασπιστεί και τις επιλογές του, αλλά και την ύπαρξη της χώρας στην Ε.Ε. Κάποια άρθρα (δύο εως τώρα) για τα νούμερα και τις στατιστικές δεν αρκούν.

Η σοβαρότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει σε κανέναν πλέον να μένει αμέτοχος. Το ίδιο ισχύει και για τους ευρωβουλευτές και για καθέναν που έχει δυνατότητα επικοινωνίας με την ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ. Συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρηματιών, αν και πολλοί εξ αυτών μας θέλουν με δραχμές.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου