Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η ‘Αγία’ Τράπεζα του Βατικανού

Τι γίνεται όταν οι του Βατικανού και ο Πάπας δεν εξυπηρετούν  το ποίμνιο τους αλλά συμφέροντα άλλων;
 
Συμφέροντα τα οποία είναι εκ δια μέτρου αντίθετα με τα συμφέροντα των απλών πιστών. Όχι μόνο αντίθετα αλλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταληστεύσουν το απλούς ανθρώπους, εκμεταλλευόμενοι ακόμη και την πίστη τους.
Το Βατικανό είναι μία επιχείρηση, με επίσημα στοιχεία έχει δικιά του Τράπεζα την λεγόμενη Istituto ανά LE Opere Di Religione (IOR) ή Ίδρυμα για τις θρησκευτικές εργασίες, και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν κατηγορηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με χρηματοδοτήσεις σε ακροδεξιές παρατάξεις και φυσικά με δύο ηγετικά μέλη της πριν τέσσερις με πέντε δεκαετίες να έχουν αναλάβει τον βρώμικο ρόλο τους μέσω της μασονικής στοάς “propaganda 2”.

Έρευνες που έχουν γίνει στην Ιταλία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τις τράπεζες του Βατικανού συμπέραναν πως υπάρχει η πιθανότητα μέλη του κλήρου να είναι βιτρίνες προκείμενου το κύκλωμα να δρα ανενόχλητο υπόγεια.
Δεν είναι καθόλου θεωρίες συνωμοσίας αν αναλογιστεί κάποιος πως αυτά είναι επίσημα στοιχεία και πως το Βατικανό έχει απασχολήσει όχι  μόνο την κοινή γνώμη της Ιταλίας αλλά και της υφηλίου με το σκάνδαλο περί παιδοφιλίας, αυτά ‘περί βιτρινών’ φαντάζουν πταίσματα. Κυριολεκτικά πταίσματα!

Είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που έχουν κύρος και θεωρούνται ιεροί, αν υπάρχουν παράλληλες δραστηριότητες οι οποίες καθόλου καθαγιασμένες δεν είναι να υπάρχουν και βιτρίνες και ένα ολόκληρο κύκλωμα από πίσω. Μία οργανωμένη σέκτα. Η καθολική Εκκλησία έχει τους περισσότερους πιστούς απ’όλες τις άλλες χριστιανικές εκκλησίες. Υπολογίζεται πως οι πιστοί σε όλον τον κόσμο είναι κάπου στο 1 δις και όλοι αυτοί βρίσκονται υπό την ηγεσία του Πάπα. Υπό την ηγεσία του Βατικανού δηλαδή…

Αν έπρατταν αδιάκριτα και φανερά, θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την πίστη πολλών ανθρώπων. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα έχαναν σε ισχύ πρωτίστως και ίσως να τους επηρέαζε οικονομικά.
Η Καθολική Εκκλησία έχει τεράστια δύναμη, όχι επειδή έχει έξυπνους ηγέτες, αλλά επειδή μπορεί και χρησιμοποιεί την ιστορία, την δήθεν ‘αγιοσύνη’ ορισμένων τωρινών ανθρώπων όπως του Πάπα προς όφελος της ή προς όφελος αυτού που εξυπηρετεί. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι εξυπηρετεί καταστάσεις…

Το σωστό Ερώτημα είναι: Ποιους εξυπηρετεί;

Η απάντηση σήμερα είναι σχετικά εύκολη, επειδή εύκολη την κατέστησαν από το Βατικανό και με την ‘βούλα’ του πάπα. Πριν χρόνια η απάντηση θα ήταν ίδια αλλά θα υπήρχε και μία αμφιβολία, ένα ενδεχόμενο να κάνουμε λάθος.  Οι κακές γλώσσες για κάποιους πιστούς επαληθεύονται δυστυχώς για αυτούς. Το Βατικανό εξυπηρετεί τις Τράπεζες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την Παγκόσμια οικονομική κρίση τάχθηκε υπέρ μίας παγκόσμιας κεντρικής τράπεζας για χάριν της διεθνούς ευημερίας, εντυπωσιάζει ομολογουμένως η εξειδίκευση πάνω σε θέματα οικονομικά που παρουσιάζει η ανακοίνωση όπως το σύστημα Bretton Woods. Έκανε λόγο για μία Παγκόσμια διακυβέρνηση. Μια παγκοσμιοποίηση την οποία την ξόρκιζε τώρα την αγιάζει. Την θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση γιατί ενώνει τους ανθρώπους και φυσικά αποτελεί θέλημα θεού.  Έμπλεξε και τον θεό το Βατικανό για να επιτύχει τους δόλιους σκοπούς του. Θέλημα θεού ήταν και το κυνήγι μαγισσών, θέλημα θεού ήταν και η Ιερά Εξέταση, θέλημα θεού ήταν και η ίδρυση της Τράπεζας του Βατικανού και τώρα, ξανά είναι θέλημα θεού η παγκοσμιοποίηση. Το ποδοπάτημα δηλαδή των φτωχών χωρών, οι ‘πλάτες’ που θα μπουν για να αναρριχηθούν ακόμη πιο ψηλά οι πολυεθνικές, η Goldman Sachs και η λοιπή ‘δυναστεία’.

Εδώ δύο τινά συμβαίνουν.

1η περίπτωση:

Εκμεταλλεύονται συνεχώς την πίστη των ανθρώπων επικαλούμενοι τον θεό. Είναι ‘θέλημα θεού’, λένε και όλοι οι ευκολόπιστοι είναι έτοιμη να κάνουν ακόμη και χαρακίρι. Οι ιερείς θεωρούνται ακριβώς ιερά πρόσωπα όχι επειδή απαραίτητα είναι, αλλά επειδή έτσι φαίνονται στα μάτια των πιστών. Φαίνονται έτσι, επειδή θεωρούνται οι διαμεσολαβητές του θεού μεταξύ των ανθρώπων συνεπώς το ‘θέλημα θεού’ έστω και υποσυνείδητα ηχεί πολύ δυνατά στα αυτιά κάποιων.

2η περίπτωση: 

Αν υποθέσουμε πως όντως είναι ‘θέλημα θεού’ μάλλον ο ίδιος ο θεός δεν ξέρει τι του γίνεται, δεν ήξερε όταν δημιουργούσε όταν ήταν απλά τα πράγματα, που να ξέρει τώρα;

Φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρει πλέον η ‘φθορά’ του θεού τους, γιατί στα  πλαίσια της παγκοσμιοποίησης που προτείνουν μπορεί να περιλαμβάνεται στα σχέδια τους και μία παγκόσμια πανθρησκεία όπως ονομάζεται. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όλοι οι άνθρωποι θα ενωθούν κάτω από έναν θεό και κάτω από μία ‘ηγεσία’. Μία κοινή ηγεσία που θα τους επιβάλλεται με τον έναν και μοναδικό θεό που θα πρεσβεύει. Αυτά για πολλούς αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας δεν είναι όμως… Σχετικά με την παγκόσμια πανθρησκεία έχουν γίνει και συνέδρια από υψηλόβαθμούς των εκκλησιών. Σε αυτά τα συνέδρια πήρε μέρος και η ορθόδοξη εκκλησία.

Το κάλεσμα αυτό του Βατικανού για την Νέα Τάξη πραγμάτων που απ’ότι φαίνεται το πρεσβεύει και εκείνο, για να είμαστε ακόμη πιο σαφείς πάντα το πρέσβευε οι τρομακτικές αυτές αλλαγές και αποφάσεις δεν λαμβάνονται εν μία νυκτί. Προϋποθέτουν βάσεις και θεμέλια που το Βατικανό τα έχει. Έχει ότι χρειάζεται για να επιβληθεί και να αλλάξει τα δεδομένα. Από τράπεζες μέχρι και μυστικές υπηρεσίας που δρουν για αυτό και φυσικά τον μεγαλύτερο μέτοχο… Το 1 δις πιστών που τους ακολουθεί πιστά και σ’ένα κέλευσμα, το πλήθος ζητωκραυγάζει σαν να βλέπει μπροστά του, τον μεσσία. Όταν θα καταλάβουν ότι αυτοί οι ‘ιερείς’ είναι οι ‘μεσσίες’ που θα τους βγάλουν από την ‘μέση’ και θα τους ισοπεδώσουν οικονομικά και κοινωνικά θα είναι ήδη πολύ αργά και θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η πολιτική που θα τους οδηγήσει στην εξαθλίωση δεν ήταν και τόσο ‘θέλημα θεού’.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου