Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

"Μυστηριώδης" υπηρεσία του FBI θα παρακολουθεί διαδικτυακές επικοινωνίες


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας CNET, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνών των ΗΠΑ -το γνωστό σε όλους μας FBI- έχει δημιουργήσει ένα νέο τμήμα, το οποίο ασχολείται με την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών σε διάφορες πλατφόρμες, όπως π.χ. στο Skype. Το FBI είναι ιδιαίτερα απρόθυμο να μιλήσει για τη νέα του υπηρεσία και δεν αποκαλύπτει καν ποιος είναι ο επικεφαλής της. Άγνωστο παραμένει, επίσης, αν η υπηρεσία αυτή λειτουργεί ήδη ή αν πρόκειται να ενεργοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Φυσικά, όπως διαβάζουμε και στο e-pcmag.gr, όλη αυτή η μυστικότητα έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα, τα οποία φυσικά έχουν να κάνουν με το προσωπικό απόρρητο στο Internet.


Ποιες ακριβώς είναι οι αρμοδιότητες της νέας υπηρεσίας;Ποιους μπορεί να παρακολουθεί και σε ποιες περιπτώσεις; Τι γίνεται με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται; Όλα αυτά και πολλά άλλα απασχολούν ιδιαίτερα τους Αμερικανούς (και όχι μόνο) που ενδιαφέρονται για το απόρρητο των επικοινωνιών τους. Το μόνο που λέει το FBI είναι ότι ο νέος φορέας δεν θα παρακολουθεί ο ίδιος τις επικοινωνίες, αλλά θα προσφέρει "τεχνική υποστήριξη" σε άλλες υπηρεσίες του αμερικανικού κράτους που θέλουν να παρακολουθήσουν κάποιον ή κάτι. Αυτό, βέβαια, δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα απ' όσα απαντά...



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου