Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Κινδυνεύει με φυλάκιση ο μπάτλερ του πάπα Βενέδικτου


Το Σάββατο θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία στη δίκη του πρώην μπάτλερ του πάπα, του Πάολο Γκαμπριέλε, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε εκατοντάδες έγγραφα στα διαμερίσματα του Βενέδικτου 16ου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, ο ιερέας Φεντερίκο Λομπάρντι.

«Το κατηγορητήριο, η ακροαματική διαδικασία, οι απαντήσεις των μερών και η απολογία του κατηγορουμένου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί για διαβουλεύσεις και θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία», δήλωσε ο ιερέας Λομπάρντι.

Ο Γκαμπριέλε κινδυνεύει με φυλάκιση ως τεσσάρων ετών.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ένας αστυνομικός κατέθεσε πως πάνω από χίλια έγγραφα, ένα μέρος των οποίων απευθυνόταν στον πάπα Βενέδικτο 16ο ή ήταν υπογραμμένο απ' αυτόν, κατασχέθηκαν στην κατοικία του Γκαμπριέλε στο Βατικανό κατά τη σύλληψή του το Μάιο.
«Βρέθηκαν πάνω από χίλια έγγραφα ενδιαφέροντος, πρωτότυπα ή φωτοτυπίες κατά την έρευνα στις 23 Μαΐου. Ήταν κρυμμένα ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα διάφορα χαρτιά, στην κατοικία του Γκαμπριέλε», δήλωσε ο επιθεωρητής Σιλβάνο Κάρλι, ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς που κατέθεσαν κατά την τρίτη ημέρα της δίκης του μπάτλερ.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, ο Γκαμπριέλε είχε επίσης στην κατοχή του έγγραφα που έφεραν την ένδειξη «προς καταστροφή».

Είπαν ακόμη πως η κλοπή των εγγράφων έθεσε σε κίνδυνο μερικές επιχειρήσεις του Βατικανού και ότι ο Γκαμπριέλε είχε τυπώσει οδηγίες για το πώς να κρύβει αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών και να χρησιμοποιεί με μυστικότητα κινητά τηλέφωνα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου