Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Η Γιάλτα υπό αναθεώρηση


Οι ηττημένοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν υπέστησαν τα επίχειρα του επεκτατισμού τους ως χιτλερικοί αλλά ως Γερμανοί. Το σύνολο των πολιτών αυτής της χώρας ήταν αναγκασμένο να καταβάλει πολεμικές επανορθώσεις σε όλες τις χώρες και τους λαούς που ρήμαξε (πλην των Ελλήνων) - και όχι μόνο όσοι στελέχωσαν το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Αν, αντί για συντριβή, προέκυπτε νίκη, ελάχιστοι Γερμανοί θα είχαν την τόλμη και την αυταπάρνηση να καταδικάσουν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και τις γενοκτονίες των Ελλήνων, των Ρώσων και των Σέρβων. Αντιθέτως, σε περίπτωση θριάμβου του Γ΄ Ράιχ, οι απόγονοι των ναζί θα απολάμβαναν δίχως ενοχές τα κλοπιμαία που εξασφάλισαν οι αγέλες της Βέρμαχτ και των Ες Ες.

Τώρα, οι ηττημένοι του Μεγάλου Πολέμου έχουν κάνει κουρελόχαρτο τη Συμφωνία της Γιάλτας και επεκτείνουν ανενόχλητοι την επιρροή τους -με το ατσάλι και τη φωτιά του... χρέους- στη γηραιά ήπειρο.

Η αστραπιαία επίθεση στην Κύπρο ανέδειξε όλες τις παθογένειες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των δυνάμεων πέριξ αυτής. Η Γαλλία, με τον πρόεδρό της κρυπτόμενο επί σειρά ημερών, αρχικά ανέχτηκε και ύστερα δικαιολόγησε την τευτονική βαρβαρότητα. Χαρακτηριστικά του πουρκουάδικου πνεύματος της γαλλικής ελίτ είναι όσα υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Πιερ Μοσκοβισί περί της κυπριακής οικονομίας, που κατ’ εκείνον «είναι μία οικονομία-καζίνο, η οποία βρίσκεται ενώπιον της πτώχευσης». Κοντολογίς, καλώς έπραξαν οι Γερμανοί, διότι διαφορετικά θα πλήρωναν τη διάσωση της Κύπρου οι Γάλλοι φορολογούμενοι!

Η Ρωσία, ως συνήθως και κατά το πρότυπο των Ορλοφικών, ανέκρουσε πρύμναν την κρίσιμη στιγμή, διαψεύδοντας πανηγυρικά τους αφελείς που πιστεύουν στις κενολογίες περί «ξανθού γένους».

Το Ισραήλ, συμπεριφερόμενο αναξιόπιστα και αυτοδιασυρόμενο με... συγγνώμες που ζήτησε από την Τουρκία, «ξέχασε» τη συμμαχία με την Κύπρο και διαλέγεται ανοιχτά με την κυβέρνηση Ερντογάν για τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες.

Οι ΗΠΑ ενθάρρυναν την τουρκοϊσραηλινή επαναπροσέγγιση και η Βρετανία παρακολουθεί ως θεατής τα τεκταινόμενα.

Η συγκυρία, άκρως αρνητική για τα συμφέροντα του Ελληνισμού, ενώ οι Γερμανοί προελαύνουν...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου