Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Λέσχη Μπίλντερμπερκ: Η "ελίτ" που ελέγχει τον κόσμο;


Πάντα ακούμε ή διαβάζουμε θεωρίες συνωμοσίας κορυφαίων πολιτικών ανδρών, τραπεζιτών και επιχειρηματιών με στόχο τον έλεγχο του πλανήτη. Μια από τις "αόρατες οργανώσεις" που διεκδικούν τον τίτλο είναι η Ομάδα Μπίλντερμπερκ. Για πολλούς ο στόχος της ομάδας αυτής είναι η καθυπόταξη των λαών της γης, να πετύχει τον πλουτισμό των μελών της και να ικανοποιήσει την μεγάλη τους δίψα για εξουσία.


Ιδρύθηκε το 1954 από τον Ντένις Χίλεϊ πρώην υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, τον Τζόζεφ Ρέτινγκερ Πολωνό διπλωμάτη και ένθερμο αντικομουνιστή, τον Ντέιβιντ Ροκφέλερ τραπεζίτη διεθνούς εμβέλειας και τον πρίγκιπα Βερνάρδο της Ολλανδίας. Οι συναντήσεις τους πραγματοποιούνταν κεκλεισμένων των θυρών και τα διαμειφθέντα τελούσαν υπό καθεστώς πλήρης εχεμύθειας. Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία στο ξενοδοχείο "Μπιλντερμπερκ" από όπου πήραν και την ονομασίας τους. Οι συμμετέχοντες προσκεκλημένοι, εξέχουσες προσωπικότητες και άτομα ανερχόμενα στην κοινωνία καταφθάνουν κάθε χρόνο σε επιλεγμένο ξενοδοχείο ( η έδρα των συνεδριάσεων αλλάζει κάθε χρόνο) όπου οι συνεδριάσεις διαρκούν τρεις με τέσσερις μέρες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όλα τα σημαίνοντα πρόσωπα της Δυτικής Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής έχουν παραστεί σε αυτές τις συνεδριάσεις. Οι πολιτικές τους πεποιθήσεις δεν λαμβάνονται υπόψιν και οι μετέχοντες είναι στην πλειονότητα τους πάμπλουτοι, γαλαζοαίματοι, αριστοκράτες, επιχειρηματίες κ.α. Αρκετοί υποστηρίζουν πως είναι τα μέλη της που αποφασίζουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των Η.Π.Α., σε ποια χώρα θα γίνει η επόμενη εισβολή κλπ. Για  παράδειγμα οι Σέρβοι διατείνονται ότι η εκστρατεία του ΝΑΤΟ στην χώρα τους οργανώθηκε από την Μπιλντερμπερκ. Φυσικά τα μέλη της ομάδας απορρίπτουν κατηγορηματικά την εμπλοκή τους σε τέτοιου είδους γεγονότα αλλά παραδέχονται ότι οι συνεδριάσεις τους συγκροτούν το υπόβαθρο για την λήψη κρίσιμων αποφάσεων που αφορούν την πολιτική.

Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι συναθροίσεις τους παρέχουν σε μια  ομάδα προνομιούχων πλουσίων καπιταλιστών την αποκλειστική πρόσβαση σε πανίσχυρες πολιτικές προσωπικότητες. Οι αντιπρόσωποί των συμφερόντων της μάζας του παγκόσμιου πληθυσμού αποκλείονται από την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις αυτές.

Η ομάδα "Μπίλντερμπερκ" κατά μία έννοια εκπροσωπεί τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Τα μέλη της συγκροτούν στην ουσία την "ελίτ" η οποία αποφασίζει μυστικά το μέλλον και την τύχη του κόσμου. Θεωρείται ότι αυτή είναι η αόρατη δύναμη που κατευθύνει τον ρου της ιστορίας.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου