Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Αντιπροσωπεία του Βαρθολομαίου στο Βατικανό για την «ενότητα» των Χριστιανών!!!


Αγαπητοί Χριστιανοί είστε έτοιμοι να ενωθείτε με τους αιρετικούς Καθολικούς; Ή ας το θέσουμε διαφορετικά, είστε έτοιμοι να θυσιάσετε την πίστη σας ή μέρος της Ορθόξοξης πίστης σας, για να ενωθείτε με τους Αιρετικούς Καθολικούς; Μη μου πείτε ότι στη συζήτηση που θα έχουν οι αντιπροσωπίες των δύο εκκλησιών θα συζητηθεί η περίπτωση ο Πάπας να αγνωρίσει το λάθος του σχίσματος και να ζητήσει συγνώμη και άρα ένωση με την Ορθοδοξία; Άρα η συζήτηση περί ενώσεως των εκκλησιών περιλαμβάνει αμοιβαίες υποχωρήσεις στην καλύτερη των περιπτώσεων! Ας μας πει λοιπόν η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κύριος κύριος Βαρθολομαίος ποια είναι τα σημεία της υποχώρησης;

Το δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Ρομφαία:

Για ακόμη μια χρονιά το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα αποστείλει αντιπροσωπεία στη Ρώμη, για τον εορτασμό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr επικεφαλής της Αντιπροσωπείας θα είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης, συν-πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρ/Καθολικών.

Τον κ. Ιωάννη θα συνοδεύουν ο Επίσκοπος Σινώπης κ. Αθηναγόρας, βοηθός Επίσκοπος της Ι.Μ. Βελγίου και ο Αρχιμανδρίτης Πρόδρομος Ξενάκης της Εκκλησίας της Κρήτης.

Αύριο, Παρασκευή 28 Ιουνίου η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριάρχειου θα γίνει δεκτή από τον Πάπα Φραγκίσκο, ενώ την επομένη θα παραστεί στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Τέλος πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αντιπροσωπεία θα έχει συνομιλίες με την Γραμματεία του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου