Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Πάπας Φραγκίσκος: «Δεν κατακρίνω τους ομοφυλόφιλους»


Αρκετά φιλελεύθερος, σε σχέση με τους προκατόχους του, στο θέμα των ομοφυλοφίλων εμφανίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σε δηλώσεις του στο αεροπλάνο που τον μετέφερε από τη Βραζιλία στην Ιταλία, ο «ποντίφικας» δήλωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν θα πρέπει να κατακρίνονται ή να περιθωριοποιούνται.

Τόνισε ότι οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Τάχθηκε κατά των διακρίσεων εις βάρος των ομοφυλοφίλων, αναφέρθηκε, όμως, και στην πολιτική της Καθολικής Εκκλησίας που αναφέρει ότι αν και ο ομοφυλοφιλικός προσανατολισμός δεν αποτελεί αμαρτία, οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι.

Συμπλήρωσε ότι δεν πρόκειται να κρίνει τους ομοφυλόφιλους ιερείς.

Παράλληλα, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε και στο θέμα της χειροτόνησης γυναικών. Ο «ποντίφικας» είπε ότι η απαγόρευση του Βατικανού για γυναίκες-ιερείς είναι «οριστική».

«Το Βατικανό έχει εκφραστεί και λέει "όχι". Αυτή η πόρτα έχει κλείσει» τόνισε. Πρόσθεσε, πάντως, ότι θα ήθελε να δει γυναίκες να αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους στην διοίκηση.

Ο Πάπας αναφέρθηκε και στην τράπεζα του Βατικανού, η οποία έχει πληγεί από σειρά σκανδάλων.

Η τράπεζα πρέπει να χαρακτηρίζεται από «ειλικρίνεια και διαφάνεια» είπε και πρόσθεσε ότι θα ακούσει τη γνώμη επιτροπής που συστάθηκε για να αποφασίσει εάν μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις ή εάν η τράπεζα θα πρέπει να κλείσει.

Την Δευτέρα η κυβέρνηση της Ιταλίας και το Βατικανό κατέληξαν σε συμφωνία ανταλλαγής οικονομικών και τραπεζικών στοιχείων, σε μία προσπάθεια καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο Πάπας επιστρέφει στο Βατικανό μετά την επιτυχημένη επίσκεψή του στη Βραζιλία. Την ομιλία του στην παραλία της Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο εκτιμάται ότι παρακολούθησαν περισσότερα από τρία εκατομμύρια άτομα.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου