Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Έρευνα-Σοκ: 1 στα 4 παιδιά εθισμένα σε τεχνολογικές συσκευές πριν φτάσουν στην ηλικία των 8 ετών


Εκατομμύρια γονείς φοβούνται ότι τα παιδιά τους είναι εθισμένα σε τεχνολογικές συσκευές και ότι αισθάνονται «χαμένα» εάν δεν τους επιτρέψουν να παίξουν με αυτές.

Περισσότερο από το 1/4 των παιδιών έχουν στην κατοχή τους έναν φορητό υπολογιστή πριν ακόμα φτάσουν στην ηλικία των 8 ετών, αποκαλύπτει νέα έρευνα. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, τα παιδιά από την ηλικία ήδη των 2 ετών είναι πολύ καλά καταρτισμένα στην χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών tablet.

Όπως διαβάζουμε στο infokids, οι ερευνητές εξέτασαν 571 γονείς με παιδιά κάτω των 16 ετών για τις τεχνολογικές συνήθειες των απογόνων τους. Όταν ρωτήθηκαν εάν θεωρούν ότι τα παιδιά τους είναι εθισμένα στα διάφορα gadgets, το 16% των γονέων ανέφερε ότι είχαν εμμονή με την τεχνολογία, ενώ το 1/4 δήλωσε ότι τα παιδιά τους αισθάνονται ανασφάλεια όταν βρίσκονται μακριά από τέτοιου είδους συσκευές.

Σύμφωνα με τις συνολικές εκτιμήσεις της έρευνας περίπου 2,1 εκατομμύρια παιδιά (27%) κάτω από την ηλικία των 8 ετών έχουν το δικό τους tablet, το οποίο χρησιμοποιούν συνήθως για την ανάγνωση βιβλίων.

Ο ειδικός σε θέματα τηλεπικοινωνιών Ernest Doku εξηγεί την έννοια του όρου “early adopter”, λέγοντας ότι αναφέρεται σε κάποιον, ο οποίος είναι πιο γρήγορος από τους φίλους και την οικογένειά του όσον αφορά την αγορά και την χρήση ενός νέου τεχνολογικού επιτεύγματος.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου