Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Osama Bin-Laden: Καμία φωτογραφία, κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει ότι δολοφονήθηκε


Στις 2 Μαϊου του 2011, ο Πρόεδρος των Η.Π.Α Barack H. Obama ανακοίνωσε στην παγκόσμια κοινή γνώμη ότι ο Osama Bin-Laden δολοφονήθηκε από ομάδα των Navy Seals των Η.Π.Α (σ.σ. pentapostagma.gr – Όμαδα Έξι των Seals) σε ειδική επιχείρηση στο Abbottabbad του Πακιστάν:

«Καλησπέρα σας. Απόψε μπορώ να ανακοινώσω στον λαό της Αμερικής και σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του Osama bin Laden, του ηγέτη της al Qaeda, ενός τρομοκράτη που είναι υπεύθυνος για την δολοφονία χιλιάδων αθώων αντρών, γυναικών και παιδιών».

Το ειδησεογραφικό δίκτυο RT News ανέφερε σε ρεπορτάζ του ότι η ιστοσελίδα www.judicialwatch.org κατέθεσε αίτημα παροχής αναλυτικών πληροφοριών βάσει του νόμου Freedom of Information προς το υπουργείο Αμύνης:

H σχετική οδηγία του υπουργείο Αμύνης των Η.Π.Α ήταν ξεκάθαρη: «Ένα συγκεκριμένο σημείο στο οποίο θα ήθελα να δώσω έμφαση είναι οι φωτογραφίες – και ειδικότερα στις φωτογραφίες του πτώματος του Οsama Bin Laden. Σε αυτή τη χρονική στιγμή – όλες οι φωτογραφίες θα έπρεπε να έχουν ήδη παραδοθεί στη CIA – εάν διαθέτετε φωτογραφίες στην κατοχή σας καταστρέψτε τες άμεσα».

Η οδηγία για την άμεση καταστροφή των φωτογραφιών ήλθε 11 ημέρες αφότου η οργάνωση για την κυβερνητική διαφάνεια Judicial Watch κατέθεσε αίτημα παροχής ελεύθερης πληροφόρησης προς το υπουργείο Αμύνης ζητώντας «όλες τις φωτογραφίες ή/και τις βιντεοσκοπήσεις του Bin Laden που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια ή έπειτα από την επιχείρηση του στρατού των Η.Π.Α στο Πακιστάν την 1Η Μαίου του 2011.

Η Judicial Watch κατέθεσε αίτημα για τις φωτογραφίες και τα βίντεο του Osama Bin-Laden ώστε να μπορέσει να αποδείξει ότι ήταν όντως αυτός το «θύμα» της επιχείρησης των Η.Π.Α. Όμως το υπουργείο Αμύνης της χώρας απέδειξε ότι υφίσταται μία σαφέστατη συγκάλυψη σχετικά με τον θάνατο του Bin Laden. Η Washington ανακοίνωσε ότι κατάφερε να σκοτώσει τον «στόχο της» και στη συνέχεια τον «έθαψαν» στη θάλασσα επειδή δεν μπορούσαν να βρουν χώρα που θα μπορούσε να τον θάψει εντός 24 ωρών.

Στην εκπομπή του αμερικανικού δικτύου CBS με τίτλο «60 λεπτά» το πρώην στέλεχος των SEALS των Η.Π.Α Matt Bissonnette που ενεπλάκη άμεσα στη δολοφονία του Bin-Laden παραχώρησε συνέντευξη στον Scott Pelley παραδεχόμενος ότι δεν αναγνώρισε εάν ο άντρας που στην πραγματικότητα δολοφονήθηκε ήταν ο Osama Bin-Laden:

Pelley: Ο Osama bin Laden έπειτα από τον τραυματισμό του συνέχισε να κινείται. Τον πυροβόλησες δύο φορές;

Bissonnette: Αρκετές φορές.

Pelley: Αρκετές φορές, και η ομάδα των SEAL που ήταν ακριβώς από πίσω σου επίσης πυροβόλησαν τον Osama Bin Laden; Εκείνη ακριβώς τη στιγμή το σώμα του είχε σταματήσει να κινείται;

Bissonnette: Ναι.

Pelley: Τον αναγνωρίσατε;

Bissonnette: Όχι. Ξέρετε, όλοι ενεργούσαμε σαν να ήταν αυτός. Όχι. Για εμάς, εκείνη τη στιγμή, θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. Μπορεί να ήταν ένα μέλος της Al-Qaeda. Ή ένα από τους σωματοφύλακες. Μπορεί, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να προχωράς ακάθεκτος την «επιχείρηση».

(pentapostagma)




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου