Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Αρχηγός τουρκικού Γενικού Επιτελείου: "Η Τουρκία απειλείται με διάσπαση"


Για πρώτη φορά αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου παραδέχεται δημοσίως ότι η Τουρκία απειλείται με διάσπαση λόγω του κουρδικού ζητήματος αλλά και της πολιτικής που ακολουθήθηκε στη Συρία.

Η προειδοποίηση αυτή γίνεται από τον ίδιο τον αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου τον αρχιστράτηγο Necdet Özel ο οποίος σημειώνεται ότι είναι προσκείμενος στην ισλαμική κυβέρνηση του Αχμέτ Νταβούτογλου και προσωπική επιλογή του ίδιου του νυν πρόεδρου της Τουρκίας, Ρ.Τ.Ερντογάν.

Αποτελεί παραδοχή στο που οδηγήθηκαν τα πράγματα από την εγκληματική πολιτική του Ρ.Τ.Ερντογάν

Σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες Taraf και Zaman, σε μια ιδιαίτερης σημασίας σύσκεψη στο Γενικό Επιτελείο στην Άγκυρα στην οποία μετείχαν ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Necdet Özel και η οποία κράτησε 4 ώρες, εξετάστηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή καθώς και το αποκαλούμενο «όραμα» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για την περίοδο 2014-2033!

Προκαλεί έκπληξη το πόσα χρόνια μπροστά σκέφτονται και σχεδιάζουν στην Άγκυρα τις γεωπολιτικές εξελίξεις κάτι που καθιστά σαφές το γιατί η Ελλάδα πάντοτε τρέχει πίσω από τις τουρκικές ενέργειες αφού η Τουρκία διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατευθύνει τις εξελίξεις εκεί που επιθυμεί.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στις εξελίξεις στην Συρία, στο Ιράκ, στο Κουρδικό ζήτημα και στο Ιράν, καθώς εκτός των άλλων στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν οπου αυτή την περίοδο επικρατεί μεγάλη ένταση εξ’ αιτίας της στάσης των Ιρανών να προκαλούν συνεχώς εμπόδια στα τουρκικά φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα σε χώρες της Ασίας.

Μετά την συνάντηση αυτή, οι δυο άντρες έδωσαν μια συνέντευξη. Εντύπωση προκαλεί ότι στην συνέντευξη αυτή δεν έγινε καμία αναφορά στις εξελίξεις στο Κυπριακό και στις τουρκικές ενέργειες στο Αιγαίο.

Αντίθετα οι αναφορές που έγιναν ήταν για την ευρύτερη περιοχή στα ανατολικά και νότια της Τουρκίας την οποία χαρακτήρισαν ότι βρίσκεται σε "εμπόλεμη κατάσταση με άμεσες συνέπειες για τη θέση της Τουρκίας".

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγός Necdet Özel, αναφερόμενος στην διαδικασία επίλυσης του κουρδικού ζητήματος, τόνισε πως αν δεν παρθούν έκτακτα μετρά η Τουρκία απειλείται άμεσα με διάσπαση δηλαδή απειλείται η εδαφική της ακεραιότητα.

Τονίστηκε η ανάγκη λήψης όλο και μεγαλυτέρων μέτρων ασφαλείας στα καυτά σύνορα Τουρκίας – Συρίας και Τουρκίας – Ιράκ.

Όσον αφορά το κουρδικό ΡΚΚ, χαρακτηρίστηκε σαν σημαντική απειλή για την ασφάλεια της χώρας, και τηρείται η πάγια τακτική της Άγκυρας να θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση

Σίγουρα η προειδοποίηση αυτή που έρχεται από ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα του τουρκικού κατεστημένου με ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι από τον ίδιο τον αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, σκιαγραφεί μια πραγματικότητα. Για άλλη μια φορά εκδηλώνεται το μόνιμο σχεδόν άγχος της τουρκικής ηγεσίας για ενδεχόμενη διάσπαση της χώρας με αφορμή κατ’ αρχή το κουρδικό ζήτημα.

Οι φόβοι αυτοί καταδεικνύουν ότι η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί ούτε την επιθυμητή για τους Αμερικανούς λύση του ιρακινού Κουρδιστάν, καθώς ένα οποιοδήποτε Κουρδιστάν θα δημιουργήσει τάσεις προς ένωση και των υπόλοιπων...κομματιών σε Τουρκία, Συρία, ακόμα και στο Ιράν. Ξέρουν στην Άγκυρα ότι οι κουρδικοί πληθυσμοί της νοτιοανατολικής Τουρκίας θα αποκτήσουν άμεσα ένα σημείο "αναφοράς", και θα επιθυμούν με πρώτη ευκαιρία την ένωσή τους με το πρώτό κουρδικό κρατικό μόρφωμα.

Οι Τούρκοι θα συνεχίσουν να ενισχύουν το ISIL οχι μόνο γιατί είναι κόντά μαζί του ιδεολογικά, αλλά και γιατί ποντάρουν στις γενοκτονικές ικανότητες αυτών των εγκλημτιών ότι θα εξοντώσουν πλήρως όλους τους "αλλότριους" πληθυσμούς (Κούρδους, Ορθόδοξους) με αποτέλεσμα να εξαλειφθεί τουλάχιστον το συριακό μέρος του Κουρδιστάν, και ει δυνατόν να μην δημιουργηθεί ποτέ το κράτος του Κιρκούκ.

Ακόμα και εάν γίνει όμως θα έχουν σαν "μαξιλαράκι" ασφαλείας το σατανικό ισλαμικό Χαλιφάτο.

Η δήλωση αυτή φανερώνει μια Τουρκία σε κρίση, και όταν η Τουρκία είναι σε κρίση ψάχνει να την εκτονώσει στην Ελλάδα και στην Κύπρο.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου