Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Έκτακτες προετοιμασίες «ολοκληρωτικού πολέμου» από τον Πούτιν


Με εντολή Πούτιν ξεκίνησαν αιφνιδιαστικές ασκήσεις του Στόλου Μαύρης Θάλασσας, Κασπίας, Βαλτικής και Ειρηνικού με δεκάδες εκτοξεύσεις cruise «Kalibr». Παράλληλα, μετακινήθηκαν στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 μαζί με 40 BTR-82A στην Κριμαία.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών προειδοποίησε πως αν η Σουηδία μπει στο ΝΑΤΟ, η Μόσχα θα απαντήσει στρατιωτικά. Την ίδια στιγμή στη Συρία οι Ρώσικες δυνάμεις ετοιμάζονται για την τελική επίθεση στη Ράκα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και στην Ουκρανία οι σφαίρες πέφτουν βροχή.

Η Ανατολική Στρατιωτική περιοχή τέθηκε σε συναγερμό, με 25.000 στρατιώτες να συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις σε οκτώ περιοχές στην ρωσική Άπω Ανατολή.

Ταυτόχρονα, σε συναγερμό τέθηκαν τριάντα πλοία του ρωσικού Στόλου Ειρηνικού, ενώ έγινε χρήση πυρών στην Θάλασσα της Ιαπωνίας. Σημειώνεται πως στις ασκήσεις συμμετείχαν Su-24, πολεμικά ελικόπτερα και μαχητικά.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκίνησαν στρατιωτικές ασκήσεις στην Μαύρη Θάλασσα, στις οποίες λαμβάνουν μέρος το σύνολο του Στόλου με κορβέτες, αποβατικά, ανθυποβρυχιακά, μαχητικά Su-30SM, αμφίβια σκάφη κτλ.

Αιφνιδίως ξεκίνησε ασκήσεις και ο Στόλος της Βαλτικής, ενώ στα νότια της Ρωσίας άρχισε μεγάλης κλίμακας άσκηση διοίκησης και ελέγχου σε σενάρια αποσταθεροποίησης του Βορείου Καυκάσου.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται ακόμα και οι δυνάμεις στην Αρκτική, όπου Ρώσοι και Λευκορώσοι αλεξιπτωτιστές πραγματοποιούν ασκήσεις.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου