Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Νέα παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά


Ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, πέταξε στις 08:02 σήμερα πάνω από τις Οινούσες στα 17.000 πόδια, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Ο σχηματισμός που εισήλθε στο FIR Αθηνών, μεταξύ Λέσβου και Χίου, στις 08:01 -χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης- εξήλθε του FIR Αθηνών στις 08:03 πετώντας πάλι μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Υπενθυμίζεται ότι χθες δύο τουρκικά αεροσκάφη F-16, πέταξαν πάνω από τις Οινούσες στα 9.000 πόδια.

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως, στις 13:26 μ.μ., πέταξαν πάνω από τις Οινούσες στα 9.000 πόδια και ένα λεπτό αργότερα εξήλθαν του FIR Αθηνών, πετώντας πάλι μεταξύ Λέσβου-Χίου. Ο τουρκικός σχηματισμός αναγνωρίσθηκε από ελληνικά μαχητικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ΑΠΕ, την χθεσινή πτήση των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τις Οινούσες είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει η ολλανδική φρεγάτα «Van Amstel» που δρα ανατολικά της Χίου, στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ για τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών. Η ελληνική φρεγάτα «Σαλαμίς» και η τουρκική «Gokova» δρούν ανατολικά της Λέσβου.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου