Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Οι «έξυπνες» συσκευές που ανοίγουν τον δρόμο στα μικροτσίπ


Σου δίνουν το πρόβλημα, σου δίνουν και την «λύση»


Τα «έξυπνα» ρολόγια (smartwatches) και οι άλλες συσκευές που φοριούνται (wearables), όπως όσες καταγράφουν ζωτικούς δείκτες της φυσικής κατάστασης (fitness trackers), μπορούν να προδώσουν τους προσωπικούς κωδικούς των χρηστών, όπως στα ΑΤΜ των τραπεζών.

Η Νέα Τάξη δίνει συνεχώς νέες συσκευές στους «υπνωτισμένους» πολίτες, οι οποίες αφενός τους «βουλιάζουν» περισσότερο στην τεχνολογία ελέγχου και υποταγής συνειδήσεων, αφετέρου τους οδηγούν στο μικροτσίπ και στο χάραγμα, που δεν θα χάνεται ποτέ, δεν θα σε απογοητεύει και θα είναι ασφαλές.

Αφού πρώτα πλάσαραν τα έξυπνα ρολόγια, τώρα ερευνητές από τις ΗΠΑ, κατάφεραν συνδυάζοντας δεδομένα από τους ενσωματωμένους αισθητήρες σε αυτές τις «φορητές» συσκευές, να «σπάσουν» τα passwords και τα ΡΙΝ.

Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με 20 εθελοντές που φορούσαν στο σώμα τους διάφορες συσκευές επί ένα έτος περίπου. Οι «καλοί» χάκερ της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Μπινγκχάμπτον και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Στίβενς, είχαν ποσοστό επιτυχίας 80% στην πρώτη προσπάθειά τους, ενώ μετά από τρεις προσπάθειες η ακρίβεια στην κλοπή των κωδικών είχε ξεπεράσει το 90%.

«Οι φορητές συσκευές μπορούν να πέσουν θύμα χάκερ. Οι επιτιθέμενοι είναι δυνατό να αναπαράγουν τις κινήσεις του χεριού του χρήστη και έτσι να υποκλέψουν τους μυστικούς κωδικούς για τα ΑΤΜ, τις ηλεκτρονικές κλειδαριές θυρών κ.α.», δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής επιστήμης των υπολογιστών Γιαν Γουάνγκ και τόνισε ότι «η απειλή είναι πραγματική».

Προς το παρόν, η λύση που προτείνεται στους κατασκευαστές είναι να εισάγουν τεχνηέντως ένα συγκεκριμένο «θόρυβο» στα δεδομένα των αισθητήρων, ώστε να είναι πιο δύσκολο για τους χάκερ να συμπεράνουν τις συγκεκριμένες κινήσεις του χεριού του χρήστη.

Στο τέλος όμως θα προτείνουν το μιρκοτσίπ και το χάραγμα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου