Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η ευρωζώνη οδεύει στην καταστροφή


Μπορεί η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της ευρωζώνης, η Γερμανία, να αναθερμαίνεται σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη, ωστόσο η ευρωζώνη γενικά οδεύεο προς την καταστροφή, προειδοποίησε σήμερα ειδικός αναλυτής.

Τα οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα για τη Γερμανία δείχνουν ολοένα και μεγαλύτερη βελτίωση της οικονομίας, κάτι που δεν ισχύει για την περίπτωση της Γαλλίας.

Ωστόσο όπως προειδοποίησε ο Roger Nightingale της RDN Associates τίποτα δεν έχει αλλάξει τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η κατάσταση είναι τραγική και οδεύουν (η ευρωζώνη) προς την καταστροφή.

Μάλιστα, εξήγησε ότι η Ευρωπαίοι πίστευαν ότι δε θα τους επηρεάσει αυτό που συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αντίθεση με τους Αμερικανούς που έλυσαν το πρόβλημα, αυτοί τα έκαναν όλα λάθος και η κατάσταση θα χειροτερέψει.

Και ενώ η ευρωπαϊκή οικονομία πιέζεται με ασθενή ανάπτυξη και πληθωρισμό σε χαμηλό-ρεκόρ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 0,25% σε μία προσπάθεια να αναθερμάνει την οικονομία, όμως οι αναλυτές προειδοποιούν ότι αυτό δε θα είναι αρκετό για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και την κατανάλωση.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου