Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η Κίνα πάει Σελήνη το Δεκέμβριο


Η Κίνα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της πρώτης αποστολής της στη Σελήνη.

Δεν πρόκειται για επανδρωμένη αποστολή βέβαια αλλά ενός οχήματος του Chang'e 3 moon lander το οποίο θα εκτοξευθεί με το κύριο πυραυλικό φορέα του κινεζικού διαστημικού προγράμματος του Long March 3B. Η εκτόξευση υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου και το διαστημικό όχημα πρόκειται αρχικά να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον φυσικό δορυφόρο του πλανήτη μας πριν επιχειρήσει να προσεδαφιστεί στην επιφάνειά του.

Πρόκειται για ένα εξάτροχο ρόβερ το οποίο διαθέτει τέσσερις κάμερες και θα διατρέξει την επιφάνεια της Σελήνης στέλνοντας δεδομένα και φωνογραφίες για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Το κινεζικό όχημα πρόκειται να προσεδαφιστεί κοντά σε ένα νέο σχετικά κρατήρα τον Sinus Iridum ο οποίος έχει βάθος περί τα 1700 μέτρα.

Δεν είναι γνωστό εάν το Chang'e 3 θα ταξιδέψει μέχρι του σημείου που έγιναν οι πρώτες προσσεληνώσεις των προγραμμάτων Apollo βάζοντας μια και καλή τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας ότι οι ΗΠΑ δεν πήγαν στην Σελήνη αλλά ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στο αμερικανικό δορυφόρο LADEE ο οποίος βρίσκεται ήδη σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη κάνοντας μετρήσεις για το περιβάλλον της, εξαιτίας των συστημάτων που θα πυροδοτήσει και ενδέχεται να αλλοιώσουν τις μετρήσεις του αμερικανικού δορυφόρου.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου