Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Time: Θα είναι το "Οbamacare" το... "βατερλώ" του Ομπάμα;


Ξεπούλησε προτού καλά - καλά κυκλοφορήσει στα περίπτερα το τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Time" με εξώφυλλο την... ασπιρίνη του Μπαράκ Ομπάμα για τους συμπολίτες του.

Το εξώφυλλο με το λευκό χάπι να είναι είναι σπασμένο στα δύο φέρει τον τίτλο: "Υπόσχεση που αθετήθηκε".

Στις εσωτερικές σελίδες του, το αμερικανικό περιοδικό σχολιάζει τα τεχνολογικά προβλήματα που απειλούν να τινάξουν στον αέρα το φιλόδοξο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου για τη μεταρρύθμισης της υγείας, εκθέτοντας τον ανεπανόρθωτα στον αμερικανικό λαό.

Την ίδια ώρα, ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας καλούν τον ένοικο του Λευκού Οίκου να κλείσει προσωρινά την ιστοσελίδα όπου εγγράφονται ανασφάλιστοι Αμερικανοί μέχρι να διορθωθούν τα τεχνολογικά προβλήματα που εμποδίζουν τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα αλλά και να εγγραφούν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Από την πρώτη Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε η λειτουργία της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, άρχισαν τα προβλήματα. Οι χρήστες αδυνατούσαν να έχουν πρόσβαση, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση αρχικά αρνούνταν να παραδεχτεί το πρόβλημα. Τελικά το παραδέχτηκε μετά από αρκετές ημέρες με τον Αμερικανό πρόεδρο να ζητάει τρεις φορές άφεση αμαρτιών από τον αμερικανικό λαό.

"Αναγνωρίζουμε ότι η ιστοσελίδα είναι πολύ αργή και πολλοί είναι οι άνθρωποι που δεν εξυπηρετούνται, κάτι για το οποίο δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι' αυτό και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα άμεσα", είπε σε μία από τις ομιλίες του για το θέμα ο πρόεδρος Oμπάμα μετά τις διαπιστώσεις και παραδοχές των αρμόδιων αρχών πως πέρα από τους βραδύτατους ρυθμούς ροής των δεδομένων στην ιστοσελίδα του προγράμματος αγοράς υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης υπήρχαν και σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια των δεδομένων λόγω προχειρότητας και επιπολαιότητας.

Σύμφωνα με το Reuters, τα προβλήματα στην ιστοσελίδα "Obamacare" συνεχίζονται κανονικά αφού μπορεί να αντέξει ταυτόχρονα την επισκεψιμότητα μόλις 500 χρηστών.

Από την πλευρά τους, πολιτικοί αναλυτές προεξοφλούν ότι η αποτυχία του "Οbamacare" θα είναι το... βατερλώ του Αμερικανού προέδρου.

Όπως επισημαίνουν, όλοι οι Αμερικανοί πρόεδροι κατά την δεύτερη και τελευταία θητεία τους χάνουν σε δημοτικότητα. Όμως ο Ομπάμα θα φανεί αδύναμος στα μάτια των Αμερικανών να τηρήσει μία υπόσχεση που επαναλάμβανε συνεχώς όταν διεκδικούσε την ανανέωση της θητείας του στον Λευκό Οίκο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου