Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Αναβρασμός στην ΕΥΠ - Πυρά από τον Κοραντή


Δεν είχε… πληροφορηθεί την απομάκρυνση του ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Ιωάννης Κοραντής, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα», αποκαλώντας την αιφνίδια αντικατάσταση του από τον αντιεισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, «δυσεξήγητη».

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τόνο, ο πρέσβης, κ. Κοραντής συνδέει την απομάκρυνση του με την εμπλοκή των υπουργών της κυβέρνησης (σ.σ. των κ.κ. Καμμένου και Μαρκογιαννάκη) στην υπόθεση της συμμορίας των «16». Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να είναι ενοχλημένη με την διαρροή των συνομιλιών των εμπλεκομένων στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και για το γεγονός πως εγινε η αναφορά στα πρόσωπα των στελεχών της κυβέρνησης.

Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα, ο κ. Κοραντής υποστηρίζει πως ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος του ανακοίνωσε την «απόλυση» του, με βάση το προεδρικό διάταγμα του 2008, που αφορά την τοποθέτηση εισαγγελέα στην κεφαλή της ΕΥΠ. Ο ίδιος απάντησε πως αυτό δεν έχει σχέση με την υπόθεση, «και εν πάση περιπτώσει, αν αυτή ήταν η πρόθεσή του, για ποιο λόγο στις 22 Νοεμβρίου 2008, όταν έληξε η 4ετής μου θητεία στη διοίκηση της ΕΥΠ, ο ίδιος μου την ανανέωσε επ’ αόριστον;».

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν πως θα μπορούσαν να απαλειφθούν τα ονόματα των δύο υπουργών, ωστόσο, ο κ. Κοραντής ισχυρίζεται πως αυτό θα ήταν αδύνατον. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω κοπτοραπτική» υποστηρίζει ο πρώην πλέον επικεφαλής της ΕΥΠ και συμπληρώνει: «Δεν θα επέτρεπα ποτέ την παραποίηση στοιχείων της δικογραφίας. Φαντάζεστε τι θα γινόταν όταν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια και ένας δικηγόρος αποκαλύψει πως ενώ το ηχογραφημένο υλικό είναι διάρκειας 2 λεπτών, λείπουν 5 δευτερόλεπτα από αυτό; Τι θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε τότε;».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου