Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Περιπλανηθείτε στον Άρη μέσα από το ίντερνετ!


Αλήθεια, ποιος δε θα ήθελε να εξερευνήσει άλλους πλανήτες και δει χαρακτηριστικά τους; Η NASA σε συνεργασία με τη Microsoft δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου μέσω ιστοσελίδας να δουν τον Άρη και να μετρήσουν τους κρατήρες του!

Η ιστοσελίδα ονομάζεται Be a Martian -Γίνε ένας Αριανός- και ζητούν από το κοινό να τους βοηθήσει, όπως στη βελτίωση των χαρτών του Άρη.

«Ζούμε σε μία εποχή όπου όλος ο κόσμος μπορεί να είναι ένας εξερευνητής», δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος εξερεύνησης του Άρη της NASA, Νταγκ Μακουίστον και προσέθεσε: «Οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν την ικανότητα να ενισχύσουν τις προσπάθειες των μελών των επιστημονικών ομάδων και να συμβάλλουν πραγματικά».

Το Be A Martian δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μετρήσουν τον αριθμό των κρατήρων του πλανήτη και περιέχει χιλιάδες φωτογραφίες –πολλές από αυτές αδημοσίευτες.

«Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία από τον Άρη και παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένας στρατός παρατηρητών για να εξετάσουν αυτές τις πληροφορίες, η βοήθεια στην ταξινόμηση και την αποκρυπτογράφηση είναι πολύ σημαντική», είπε ο Μισέλ Βιότι της NASA.

Από την πλευρά της Microsoft, ο υπεύθυνος καινοτομίας Μαρκ Μέρκιουρι υποστήριξε πως αυτή η κίνηση δεν έχει ως μοναδικό στόχο την ανακάλυψη του Άρη από τους χρήστες αλλά και την ενθάρρυνσή τους να επιλύσουν προβλήματα που οι υπολογιστές δεν μπορούν να τα καταφέρουν.

Για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα κάντε κλικ εδώ: http://beamartian.jpl.nasa.gov/welcome




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου