Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Αρνούνται το εμβόλιο ακόμα κι οι γιατροί


Κανείς δεν φαίνεται να εμπιστεύεται το εμβόλιο που έχει προμηθευτεί η Ελλάδα για την προστασία από τη γρίπη των χοίρων, αφού σύμφωνα με έρευνα ακόμα και οι γιατροί αποφεύγουν να εμβολιαστούν φοβούμενοι της άγνωστες παρενέργειες που ενδεχομένως να προκύψουν.

Η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης έχει απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό του πληθυσμού, υποστηρίζοντας πως ο Η1Ν1 αναμένεται να εξαπλωθεί στη χώρα μας, ενώ τα στοιχεία που παρέλαβε από το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι αποθαρρυντικά: Το 58% των γιατρών του Ερυθρού Σταυρού αρνείται να εμβολιαστεί, ενώ ένας στους δέκα ακόμα το σκέφτεται.

Πιο σκληροπυρηνικοί είναι οι νοσηλευτές οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία δηλώνουν πως δεν έχουν σκοπό να εμβολιαστούν, ενώ όσον αφορά τους πολίτες, έξι στους δέκα έχουν πει κατηγορηματικά «όχι» στο εμβόλιο.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης, Ελένη Γιαμαρέλλου, σε μια ύστατη προσπάθεια ανακοίνωσε πως θα εμβολιαστεί η ίδια, για να αποδείξει ότι το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης είναι ακίνδυνο.

Είναι χαρακτηριστικό, πως από τις αρχές του Οκτωβρίου, οπότε και έφτασε το εμβόλιο στην Ελλάδα, έχουν εμβολιαστεί περί το 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων μόλις οι 41 παρουσίασαν αντιδράσεις στο εμβόλιο. Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς παρενέργειες ήταν η αλλεργία, ωστόσο και οι υπόλοιπες όπως τονίζει η κυρία Γιαμαρέλλου δεν ήταν καταστάσεις μη αναστρέψιμες ή σοβαρές.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου