Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Βρισκόμαστε στο κατώφλι του Γ' Παγκόσμιου Πολέμου;

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο δορυφορικό κανάλι Russia Today, ο Michel Chossudovsky, καθηγητής οικονομικών, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση (Centre for Research on Globalization) και αρχισυντάκτης του καναδικού ειδησεογραφικού ιστολογίου Global Research, δήλωσε ότι η συνεχής συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο και οι οικονομικές κυρώσεις που συνεχώς επιβάλλονται στο Ιράν είναι προσχεδιασμένες, και έχουν ως στόχο την έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου, ο οποίος θα εξαπλωθεί από την Μεσόγειο μέχρι την Κίνα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ανθρωπότητα.


Οι εντάσεις μεταξύ Ιράν και Δύσης σήμερα δεν απέχουν πολύ από το επίπεδο κρίσης. Χάρη στην τεράστια συμβολή των δυτικών μέσων ενημέρωσης, το Ιράν έχει αποκρυσταλλωθεί στη σκέψη πολλών πολιτών της Δύσης ως η ρίζα παντός κακού.

Ο συγγραφέας του βιβλίου "Οδεύοντας προς τον προσχεδιασμένο Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο: οι κίνδυνοι ενός πυρηνικού πολέμου" είπε ακόμη στο Russia Today: "Το θέμα των πυρηνικών όπλων του Ιράν δεν είναι παρά ένας αντιπερισπασμός, αλλά ο αντιπερισπασμός αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να μας οδηγήσει σε ένα σενάριο Γ' Παγκοσμίου Πολέμου". Ο καθηγητής επέστησε την προσοχή στον μεγάλο αριθμό αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων με πυρηνικά, κάποιες από τις οποίες βρίσκονται κοντά στα σύνορα του Ιράν.

Ο Michel Chossudovsky υπενθύμισε ότι πριν από μερικές εβδομάδες, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Leon Panetta, δήλωσε αρκετά κατηγορηματικά στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CBS ότι το Ιράν ούτε διαθέτει, ούτε αναπτύσσει πυρηνικά όπλα. Ο Panetta δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξακολουθούν να υπάρχουν τα απαραίτητα διπλωματικά μέσα "ώστε να κοπεί ο Γόρδιος δεσμός του Ιράν", όπως είπε. Λίγο μετά, είχαμε ανάλογη δήλωση από τον ομόλογό του Ισραηλινό, Ehud Barack, ο οποίος δήλωσε ότι, κατά τη γνώμη του, "οι πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν δεν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας του".

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις πολεμικές προετοιμασίες τις οποίες έχουν αρχίσει οι ΗΠΑ γύρω από το Ιράν, η δήλωση αυτή φαντάζει μάλλον σαν παραπλανητικός ελιγμός.

Και ερχόμαστε στην περασμένη εβδομάδα, όταν τα κράτη - μέλη της ΕΕ υιοθέτησαν μια άνευ προηγουμένου δέσμη κυρώσεων κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Οι κυρώσεις αυτές, οι οποίες πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τον ερχόμενο Ιούλιο, περιλαμβάνουν καθολικό εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, αλλά στοχεύουν και εναντίον της κεντρικής τράπεζας του Ιράν, της οποίας τις δραστηριότητες "παγώνουν" εντός της ΕΕ.

"Θα πρέπει, επομένως, να αναρωτηθούμε", επισήμανε ο Καναδός καθηγητής, "ποιά είναι η δικαιολογία για αυτή την στάση της ΕΕ. Κατά τη γνώμη μου, αποτελεί μέρος του στησίματος ενός σκηνικού στρατιωτικής ατζέντας, η οποία προσχεδιάστηκε και εκτελείται σε στάδια".

"Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας συσσώρευσης ενόπλων δυνάμεων σε ετοιμότητα για μια στρατιωτική αντιπαράθεση", τόνισε ο Michel Chossudovsky.


"Πρόσφατα, είδαμε να διοχετεύονται τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού αμερικανικής προέλευσης στην περιοχή, ενώ συγχρόνως Αμερικανοί στρατιώτες αποστέλλονται στο Ισραήλ. Έχουμε αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων στο Κουβέιτ, ενώ ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και Βρετανίας έχουν πάρει θέση στον Περσικό Κόλπο".


Κατά τη γνώμη του Καναδού καθηγητή: "Αυτό που επιδιώκουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αυτή τη στιγμή είναι να δοθεί ένα κάποιο πράσινο φως, μια αφορμή που θα δικαιολογεί μια "ανθρωπιστική" επέμβαση, πράγμα που θα οδηγήσει στην έναρξη της πολεμικής σύρραξης".

Την περασμένη Δευτέρα, ειδικοί επιθεωρητές του ΟΗΕ ανέλαβαν τριήμερη αποστολή προκειμένου να εξετάσουν τις ατομικές δραστηριότητες του Ιράν στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Τεχεράνης, οι συνομιλίες με το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, οι πρώτες εδώ και πάνω από τρία χρόνια, θα αποδείξουν ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι καθαρά ειρηνικό.

Κατά τη γνώμη του κ. Chossudovsky, "η επίσκεψη των επιθεωρητών του ΔΟΑΕ θα δώσει την ευκαιρία στο Ιράν να χρησιμοποιήσει ένα πολύτιμο διπλωματικό χαρτί". Αφού ο ΔΟΑΕ δεν ελέγχεται πολιτικά, η διαπίστωση και η επιβεβαίωσή του ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει ειρηνικούς σκοπούς είναι βέβαιο ότι θα υπονομεύσει τις επιθετικές προθέσεις της Δύσης.

Οι ΗΠΑ, αντίθετα, χρειάζονται μια εξακρίβωση του ΔΟΑΕ που να αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο, προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν ως έναυσμα ώστε να προχωρήσουν σε μια νέα, αμυντικής μορφής φάση στο κλιμακούμενο δράμα που θα παιχτεί στο Ιράν.

"Ο πόλεμος αυτός έχει ήδη αρχίσει", εκτιμά ο κ. Chossudovsky. "Βλέπουμε να διεξάγονται επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έχουμε μυστικές αποστολές ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο εσωτερικό του Ιράν και ο οικονομικός πόλεμος είναι ήδη σε εξέλιξη, μετά την έναρξη του εμπάργκο των ΗΠΑ τον Ιανουάριο".

"Επίσης, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι, για να αξιολογήσει κανείς τι ακριβώς συνιστά μια πυρηνική απειλή, θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί. Το Ισραήλ αποτελεί μια πυρηνική απειλή, οι ΗΠΑ το ίδιο, η Γαλλία είναι και αυτή μια απειλή".

"Αλλά υπάρχουν και άλλες χώρες, που σχεδόν ποτέ δεν αναφέρονται. Το Βέλγιο, για παράδειγμα, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Τουρκία και η Γερμανία θεωρούνται ως "μη πυρηνικές" χώρες, που ωστόσο φιλοξενούν αμερικανικής κατασκευής πυρηνικά όπλα στο έδαφός τους, σε αμερικανικές βάσεις, και τα όπλα αυτά είναι διαθέσιμα για χρήση οποιαδήποτε στιγμή. Εν προκειμένω, για να χτυπήσουν την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Όταν, λοιπόν, μιλάμε για την "πυρηνική απειλή" του Ιράν, θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για έναν καθαρό αντιπερισπασμό των Δυτικών".

"Ας μην ξεχνάμε", υπογράμμισε ο κ. Chossudovsky, "ότι τα σχέδια για μια εισβολή στο Ιράν αποκαλύφθηκαν αμέσως μετά την εισβολή στο Ιράκ, με τις στρατιωτικές προετοιμασίες να έχουν αρχίσει ήδη από το 2005. Οπότε, τώρα όλα είναι σχεδόν στην εντέλεια και όλες οι πλευρές είναι έτοιμες και σε επιφυλακή για μια πλήρους κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση".

"Το σενάριο του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, έτσι όπως θα εξελιχθεί, δεν το χωράει ανθρώπινος νους", τόνισε ο καθηγητής. "Ο πόλεμος αυτός θα επεκταθεί από την Μεσόγειο έως τα κινεζικά σύνορα. Και δεν αποκλείεται να μπουν σε αυτόν τον πόλεμο η Ρωσία και η Κίνα. Είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για την ανθρωπότητα".


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου