Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ο εφιάλτης του Μεγάλου Αδελφού στην Αυστραλία: 20% αύξηση της πρόσβασης σε ιδιωτικά δεδομένα


Η απόλυτη κοινωνία της παρακολούθησης και του Μεγάλου Αδελφού γίνεται πλέον πραγματικότητα στην Αυστραλία... Η πρόσβαση της αστυνομίας και των κυβερνητικών φορέων στα ιδιωτικά δεδομένα των πολιτών αυξήθηκε μέσα με μόλις ένα έτος κατά 20%.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι ο έλεγχος των προσωπικών δεδομένων των πολιτών πραγματοποιείται δίχως να απαιτείται ειδικό ένταλμα.

Σύμφωνα με στοιχεία δημοσίευματος του rt.com που βρήκαμε εδώ στο pentapostagma.gr οι Αυστραλοί πολίτες συγκεντρώνουν 26 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να τεθούν υπό παρακολούθηση από ότι οι πολίτες άλλων χωρών!!

Τα στοιχεία που παρείχε η Ομοσπονδιακή  Γενική Εισαγγελεία της χώρας είναι αποκαλυπτικά: οι κρατικές δομές απέκτησαν πέρυσι πρόσβαση σε ιδιωτικές πληροφορίες περισσότερες από 300.000 φορές – αριθμός που αντιστοιχεί σε 5.800 φορές σε εβδομαδιαία βάση!!Στα εν λόγω δεδομένα συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με λογαριασμούς τηλεφώνου και internet, με εισερχόμενες κλήσεις, με δεδομένα τοποθεσίας πρόσβασης σε τηλεφωνικές και διαδικτυακές συνδέσεις, καθώς και με όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τις διευθύνσεις IP (Internet Protocol) που επισκέπτονται οι πολίτες.

Τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας τονίζουν ότι όλοι οι κυβερνητικοί φορείς και οι οργανώσεις χρησιμοποιούν τα συγκεντρωμένα δεδομένα τηλεπικοινωνιών – σε αυτούς τους φορείς συμπεριλαμβάνονται η Αυστραλιανή Επιτροπή για την Εγκληματικότητα, η Αυστραλιανή Επιτροπή Χρεογράφων και Επενδύσεων, η Αυστραλιανή Εφορία, και η  Medicare.Η Αστυνομία της New South Wales (NSW) αποτέλεσε τον μεγαλύτερο και συχνότερο χρήστη των ιδιωτικών δεδομένων των Αυστραλών – 103.824 εξουσιοδοτήσεις για πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες κατά το περασμένο έτος. 


Η είδηση προκάλεσε άμεση κοινωνική κατακραυγή: ο Γερουσιαστής των Αυστραλών Πράσινων Scott Ludlam δήλωσε πρός τα μέσα ενημέρωσης: ‘‘Αυτά είναι τα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων, στην πραγματικότητα εκατομμυρίων Αυστραλών, και από ότι φαίνεται σχεδόν όλοι οι κυβερνητικοί φορείς μπορούν να τα αποκτήσουν.. Το ισχύον καθεστώς πρόσβασης στα δεδομένα βρίσκεται εκτός ελέγχου και το γενικό πλαίσιο εγκαθιδρύει ένα κράτος απόλυτης παρακολούθησης”.


Τα εξοργιστικά αυτά δεδομένα έρχονται στο προσκήνιο παράλληλα με την πρόταση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να παραδώσει ακόμη ευρύτερη εξουσία παρακολούθησης στους κυβερνητικούς φορείς – προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη οργή στην κοινωνία της Αυστραλίας.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου