Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Black Μπεε


Το Black Μπεε είναι ένα ντοκυμαντέρ του Θόδωρου Μαραγκού. Κάνει ένα οδοιπορικό στο Ερλάνο της νότιας Σικελίας όπου και αποκαλύπτει την ύπαρξη σημαντικών μεν, αποτεφρωμένων δε χειρογράφων των αρχαίων Ελλήνων.

Με αφορμή την επίσκεψη σε αποικίες που είχαν ιδρύσει Έλληνες από την Κύμη της Εύβοιας στους αρχαίους χρόνους (η σημερινή Cuma) αναπτύσσει έναν ενδιαφέρον προβληματισμό για την άγνοια για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό στην οποία είμαστε βυθισμένοι ως Νεο-έλληνες.

Και πώς χάθηκε η λάμψη των αρχαίων Ελλήνων στο πέρασμα των χρόνων; Ποια σαρωτική δύναμη ανέκοψε την πορεία αυτής της ύψιστης έκφρασης της ανθρώπινης διάνοιας και πνεύματος; Τι μετέτρεψε τους νεο-Έλληνες σε σκυμμένα πλάσματα, προβατάκια, ποίμνιο; Τι μπορεί να κάνει όμως το μαύρο πρόβατο, ο Δημητράκης, που θέλει να μάθει από πού προέρχεται παρά να βελάζει ανάμεσα στο υπόλοιπο κοπάδι;






ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισως είμαστε η μόνη χώρα όπου η αγάπη προς την πατρίδα σημαίνει "φασισμός" για ορισμένους. Απόδειξη ότι είμαστε ανάμεσα στα μεγαλύτερα θύματα της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων.
    Κρίμα για μία χώρα, η οποία αν και σήμερα είναι ένας απέραντος οίκος ανοχής γεμάτος με αποβράσματα, κάποτε προσέφερε πολλά στην ανθρωπότητα. Ισως περισσότερα από κάθε άλλη.
    Μια βολτα γυρω γυρω στην Αθηνα και σε ολη σχεδον την Ελλάδα θα σας δώσει να καταλάβετε ποιοι είναι οι δήθεν αντιφασίστες.Τα συνθηματα του μισους στους τοιχους για οτιδηποτε Ελληνικο και η απαξιωση οποιασδηποτε Ελληνικης αγωγης απο τα υποκείμενα που ονομαζουν εαυτους το ανθος της Ελληνικης νεολαιας που σπαζουν καταστρεφουν και μισουν μετα μανιας την πατριδα που γεννηθικαν θα σας ανοίξει τα ματια. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΕΑΝ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Το γελοίο ή μάλλον το τραγικό είναι ότι ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΓΙΑ 4000 ΧΡΟΝΙΑ.ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ "ΙΛΛΥΡΩΝ" ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΙΩΝΩΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ (άσχετα την αραβοποίηση τους)ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ..ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ,ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ..ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ.ΚΟΙΤΑΞΕ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΟ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΟΧΙ? ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΘΝΟΣ ΟΧΙ? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΓΛΩΣΣΑ ΧΡΩΜΑ ΦΥΛΗΣ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ .ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΦΥΛΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ..ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.Το μεγαλύτερο κρίμα είναι ότι για εμάς αυτά που είναι γύρω μας τα περνάμε στο ντούκου χωρίς να έχουμε ιδέα το ποσο βαριά είναι αυτή η κληρονομιά. .Αφήστε λοιπόν τους ξένους να φωτίζονται με την δικη μας γλωσσική και όχι μονο σοφια και πολιτισμό.ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.Ας είναι καλά βεβαια Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΕΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή