Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Οι ΗΠΑ απέστειλαν εξοπλισμό και στρατιωτικούς στην Συρία μέσω Τουρκίας


Δεκάδες απόστρατοι αξιωματικοί του Στρατού των ΗΠΑ οι οποίοι συνοδεύουν τα στρατιωτικά φορτία προς του Σύρους αντάρτες διείσδυσαν στην Συρία μέσω της τουρκικής επαρχίας Χατάι την Κυριακή, σύμφωνα με έγκυρες πηγές που αποκάλυψαν του ιρανικού πρακτορείου Fars News Agency. Σύμφωνα με το ίδιο οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και το φορτίο είχαν φτάσει ήδη στην επαρχία Hatay από το Σάββατο.


Γράφει ο Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών



«Ένα αμερικανικό C-130 αεροπλάνο που μετέφερε ένα φορτίο hi-tech τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και συσκευών και 57 απόστρατοι στρατιωτικοί ( πιθανόν της Black water) προσγειώθηκε στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας σήμερα το πρωί,» ανέφερε μια καλά ενημερωμένη πηγή, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο FNA την Κυριακή.

«Οι αξιωματικοί των ΗΠΑ διέσχισαν τα σύνορα με τη Συρία μέσω της περιοχής Reyhanli (στην επαρχία Χατάι) και στόχος τους ήταν να αναλάβουν την ευθύνη της κεντρικής διοίκησης για όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες των ενόπλων ανταρτών στη Συρία», πρόσθεσε η πηγή.

Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι το στρατιωτικό φορτίο, που περιέχει τον εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών, κατευθύνθηκε μέσω Reyhanli στην βόρεια Συρία μαζί με τους αμερικανούς αξιωματικούς ε.α .

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η έκθεση ανέφερε ότι η υπηρεσία στρατιωτικής κατασκοπίας των ΗΠΑ ετοιμάζεται να αποστείλει όπλα σε επαναστατικές ομάδες στη Συρία μέσω μυστικών βάσεων στην Τουρκία και την Ιορδανία.

« Η διαδικασία μεταφοράς των φορτίων όπλων και πυρομαχικών μέσα σε λίγες εβδομάδες θα γίνει πραγματικότητα», ανέφερε η Washington Post, το Σάββατο, επικαλούμενη ανώνυμες αμερικανικές πηγές.

«Έχουμε σχέσεις σήμερα στη Συρία που δεν είχαμε πριν από έξι μήνες,» δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μπαράκ Ομπάμα, Benjamin J. Rhodes, κατά τη διάρκεια ενημέρωση του Λευκού οίκου .

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ο Ομπάμα έχει εγκρίνει την αποστολή όπλων στους αντάρτες στη Συρία «για πρώτη φορά».

Στα μέσα Ιουνίου ,η αμερικανική εφημερίδα USA Today έγραψε ότι ο Christopher Harmer, αναλυτής του Ινστιτούτου μελέτης των συγκρούσεων δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν την χρήση της νατοϊκής βάσης του Ιντσιρλίκ, ως διαμετακομιστικού κέντρου προμηθειών όπλων των ανταρτών για την Συρία.παρόλο οποία είναι τεχνικά μια αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ.

«Ένα από αυτά τα φορτία( για Συρία) αποτελείται από τα ελαφριά και βαρέα όπλα και τεχνικό εξοπλισμό που ο αμερικανικός στρατός έχει συγκεντρώσει βάση Κανταχάρ του Αφγανιστάν και σκοπεύει να το αποστείλει στους αντάρτες στη Συρία, με τη μορφή φορτίων, μέσω αέρος και θαλάσσης πάντα βέβαια διαμέσου της Τουρκίας και της Ιορδανίας «, εξήγησε η ίδια ανώνυμη αμερικανική στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με εκθέσεις του ιρανικού πρακτορείου ( στην ουσία μυστικές υπηρεσίες του Ιράν) ο τουρκικός κρατικό αερομεταφορέας «Turkish air lines» μετέφερε αντάρτες της Αλ-Κάιντα και Ταλιμπάν από το Βόρειο Ουαζιριστάν του Πακιστάν στα τουρκικά σύνορα με τη Συρία.

«Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών απέστειλε 93 μέλη της Αλ-Κάιντα και Ταλιμπάν από το Ουαζιριστάν στην επαρχία Χατάι κοντά στα σύνορα με τη Συρία με την τουρκική πτήση Airbus Νο. 709 στις 10 Σεπτεμβρίου, 2012 αλλά και μέσω της διαδρομής Καράτσι-Κωνσταντινούπολη,» είπε η πηγή στο πρακτορείο FNA, προσθέτοντας ότι η πτήση είχε μια σύντομη στάση στην Κωνσταντινούπολη.

Τα 93 μέλη της Αλ –Κάιντα που διήλθαν τα τουρκικά σύνορα με τη Συρία περιλαμβάνουν και μέλη της Αλ-Κάιντα από τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, την Υεμένη, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και μια ομάδα Αράβων που κατοικούν στο Ουαζιριστάν, πρόσθεσε η ίδια πηγή του FNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου FNA έως τώρα όλες οι αποστολές αλλά και η εκπαίδευση των ακραίων ισλαμιστών ανταρτών πραγματοποιούνταν στο Πακιστάν αλλά τώρα το κέντρο διανομής και εκπαίδευσης «μεταφέρθηκε» στα σύνορα μεταξύ της Τουρκίας με την Συρία στην επαρχία Χατάι πραγματοποιώντας ένα πρώτο βήμα για μια πιθανή επιχείρηση εισβολής .

Η Αλ-Κάιντα, που υποστηρίζεται από την Τουρκία, και τις αραβικές χώρες του Κόλπου , είχε δημιουργήσει ένα νέο καταυλισμό στο Βόρειο Ουαζιριστάν του Πακιστάν για την εκπαίδευση των Salafi τρομοκρατών και την αποστολή Τζιχάντιστών στη Συρία μέσω των συνόρων Τουρκίας – Συρίας .
«Μια νέα Αλ Κάιντα έχει δημιουργηθεί στην περιοχή, μέσω της οικονομικής και οργανωτικής υποστήριξης της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και μια σειρά από δυτικών χωρών » ανέφερε πηγή στο πρακτορείο FNA το Σεπτέμβριο.

Η λιδια πηγή τόνισε ότι τα καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ χρησιμεύουν ως συνομιλητές για τη διευκόλυνση των σχεδίων της CIA και της βρετανικής MI6 στη Συρία μέσω της υποκίνησης τρομοκρατικών πράξεων από Salafi και αραβικών ομάδων Τζιχάντ, προσθέτοντας ότι οι τρομοκράτες δεν γνωρίζουν ότι πραγματοποιούν εν αγνοία τους τα σχέδια των ΗΠΑ.

«Η Τουρκία βοηθάει ποικιλοτρόπως τις σαλαφιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα με άμεσο στόχο την επιδείνωση της κρίσης στη Συρία έχοντας αυξήσει παράλληλα τις προσπάθειές της στον τομέα αυτό. Στην ουσία βοήθησε στην λειτουργία της Αλ-Κάιντα που έχει βρει καταφύγιο σε ένα στρατόπεδο στο Βόρειο Ουαζιριστάν του Πακιστάν για τα μέλη της αλλά και τους αντάρτες Ταλιμπάν, καθώς και Τούρκους σαλαφιστές και άραβες τζιχαντιστές που στη στην συνέχεια αποστέλλονται στη Συρία για τρομοκρατικές ενέργειες «, είπε η πηγή.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το στρατόπεδο στο Ουαζιριστάν δεν είναι μόνο κέντρο εκπαίδευσης, αλλά ένα κέντρο διοίκησης για τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της Συρίας.

«Επί του παρόντος, οι δυτικές χώρες, ειδικά η Βρετανία που φιλοξενεί και ελέγχει τις ομάδες Salafi και Τζιχάντ σε όλο τον κόσμο προετοιμάζει το έδαφος για αυτές τις εξτρεμιστικές οργανώσεις να εγκαταλείψουν το έδαφος της καθώς και όλες οι ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις που τροφοδοτούνται από το Κατάρ, την Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), αλλά και όσοι ζούν σε όλη της Ευρώπη και τις ΗΠΑ να μετακινηθούν προς το Ουαζιριστάν «, πρόσθεσε η ίδια πηγή.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου