Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Το "Ηλεκτρονικό τατουάζ" θα εντοπίζει τις ιατρικές πληροφορίες. Είναι αυτό το προοίμιο του "Θηρίου" ;


Ακούγεται σαν κάτι από το βιβλίο του Τζώρτζ Οργουελ, 1984, όμως οι επιστήμονες έχουν σαν κράχτη μια σημαντική ανακάλυψη στον τομέα της Ιατρικής. Έχετε ακούσει ότι το "ηλεκτρονικό τατουάζ" είναι πλήρως εξοπλισμένο με την ικανότητα να παρακολουθεί ζωτικά σημεία των ασθενών και να αναφέρουν τις διαπιστώσεις στους ερευνητές? Η τεχνολογία αυτή είναι γνωστή ως ένα επιδερμικό ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΕS) και αναπτύχθηκε από μια διεθνή ομάδα ερευνητών από τις Η.Π.Α, τη Κίνα και την Σιγκαπούρη.

Όταν πρόκειται για μικροτσίπ, εμφυτεύματα ή ηλεκτρονικό τατουάζ,ακούγεται λίγο πολύ φουτουριστικό,λες κι αυτές οι "εξελίξεις" μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για την παρακολούθηση των πολιτών από την κυβέρνηση ή ακόμα χειρότερα. Ωστόσο κάποιες βιομηχανίες προωθούν αυτές τις high- teck (υψηλής τεχνολογίας) ιδέες ως σημαντικές εξελίξεις στον τομέα τους.Ο ιατρικός τομέας είναι ένα μόνο πεδίο όπου αυτές οι ιδέες αποκτούν ένα έρεισμα.

Σύμφωνα με το International Business Times, νοσοκομεία και γραφεία ιατρών μια μέρα σύντομα θα μπορούν να εξοπλίζουν τους ασθενείς τους με προσωρινό ηλεκτρονικό τατουάζ. Αυτά τα μικρά επιθέματα στο δέρμα, λέγεται ότι θα μεταφέρουν τον πλούτο των πληροφοριών σε πολύ μικρό χώρο και θα μπορούν να βοηθήσουν με πληροφορίες να μειωθούν τα ιατρικά λάθη αλλά και να βελτιωθεί η ιατρική φροντίδα.

"Στόχος μας είναι να αναπτυχθεί μια ηλεκτρονική τεχνολογία που θα μπορούσε να ενοποιηθεί με το δέρμα με έναν τρόπο ώστε μηχανικά και φυσιολογικά αόρατο στον χρήστη," ισχυρίζεται ο John Rogers με το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Άρα αόρατο ηλεκτρονικό τατουάζ είναι καλό ???

"Είναι μια τεχνολογία που θολώνει τα όρια μεταξύ της ηλεκτρονικής και της βιολογίας",λέει ο Rogers χαρακτηρίζοντας τα επιθέματα που αφήνουν τους ερευνητές να παρακολουθούν τα ζωτικά σημεία και περισσότερα.

Οι συσκευές είναι μικρές και σχεδόν χωρίς "καθόλου βάρος". Είναι λεπτότερες από μια ανθρώπινη τρίχα και συνδέονται με το σώμα προτιμότερο με το νερό παρά με κόλλα.Εν προκειμένω μοιάζουν με προσωρινά τατουάζ.Όμως σε αντίθεση με τα τατουάζ τσιχλόφουσκα, αυτά έχουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μια μέρα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία παγκοσμίως.Και με δεδομένο το γεγονός ότι και τα ζώα μας έχουν εμφυτευμένα μικροτσίπ. οι ερευνητές ίσως έχουν δίκιο.Δεν είναι φαίνεται δύσκολο να πείσεις τους ανθρώπους τι είναι "σωστό" γι αυτούς.

Αντί να συνδέσεις κάποιον με ένα ευρύ φάσμα καλωδίων και συγκολλητικών,τα μικρά επιθέματα θα δώσουν στο ιατρικό προσωπικό όλες τις ζωτικής σημασίας πληροφορίες που χρειάζονται.Επιπλέον οι ερευνητές εργάζονται σε διάφορες παραλλαγές που ενεργοποιούνται με τη φωνή,επιτρέποντας στους χρήστες να λειτουργούν βιντεοπαιχνίδια με ενεργοποίηση της φωνής, με ακρίβεια περισσότερο από 90%.

Αυτή η πτυχή θα μπορούσε να σας οδηγήσει να αναρρωτηθείτε αν είναι σε θέση να λειτουργούν με τη φωνή του χρήστη,δεν θα μπορούσαν να λειτουργούν με τη φωνή άλλου ελεγκτή???

"Αυτό το είδος της συσκευής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από ορισμένες ασθένειες του λάρυγγα.

Θα μπορούσε επίσης να αποτελέσουν τη βάση μιας υπο-φωνητικής δυνατότητας επικοινωνίας,κατάλληλης για μυστικές ή άλλες χρήσεις.", ισχυρίστηκε ο Rogers.

Οι επιστήμονες τώρα εργάζονται για μια καλύτερη κόλλα χωρίς να θυσιάσουν την ευκολία εφαρμογής του νερού.Η ανησυχία τους είναι ότι το δέρμα αναγεννάται και ένα νέο τατουάζ θα πρέπει να επαναλαμβάνεται έτσι ώστε να μη χαθεί το παλιό με την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Φαίνεται ότι αυτή η "πρόοδος" μας έφερε πιο κοντά στη συγχώνευση του ανθρώπου με τη μηχανή.
Σύντομα ίσως κάποιοι από εμάς αρπάξουμε την αθανασία.


thecuriosityofcat

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου