Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Τζορτζ Σόρος: Η Ελλάδα πρέπει να υποστηρίξει την διαγραφή του χρέους της


Υποστηρίζει την διαγραφή του ελληνικού χρέους ο Τζορτζ Σόρος και τονίζει ότι η Ελλάδα οφείλει να επιμείνει επ' αυτού.

Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής σε συνέντευξή του στο Βήμα προβλέπει σημαντική επιδείνωση της κρίσης στην Ευρώπη τους επόμενους δώδεκα μήνες, λέγοντας: «Οι κύριοι λόγοι που θα επιδεινωθεί η κρίση είναι η πιστωτική ασφυξία στην Ιταλία και στην Ισπανία και η πτώση των γερμανικών εξαγωγών στην Ασία. Η Ελλάδα έχει ίσως αγγίξει ήδη το κατώτατο σημείο, εκτός αν σημειωθεί κοινωνική αναταραχή».


Ερωτηθείς για το τι πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει το μέλλον της χώρας, απαντά: «Η Ελλάδα χρειάζεται ορισμένες ακόμη διαρθρωτικές αλλαγές, όμως λιγότερους αμειβόμενους δημοσίους υπαλλήλους και καλύτερο σύστημα είσπραξης φόρων».


Για τα λάθη που γίνονται στη διαχείριση των χρηματοοικονομικών κρίσεων, ο Τζορτζ Σόρος σχολιάζει: «Η Ευρώπη προσπαθεί να επιλύσει τη χρηματοοικονομική κρίση στο πλαίσιο νόμων που έχουν αποδειχθεί ακατάλληλοι. Οι συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας δεν προέβλεψαν τις σημερινές εξελίξεις, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν γιατί η πολιτική δυναμική έχει μεταστραφεί σε αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση. Η Ευρώπη κυβερνάται από συνταγματολόγους και όχι από τη θέληση των λαών».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου