Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Σαν σήμερα 15 Απριλίου βυθίστηκε ο Τιτανικός. Πραγματικότητα ή ένα σατανικό σχέδιο;


Το πιο πολυτελές και ασφαλέστερο Βρετανικό υπερωκεάνιο, το πλοίο θαύμα της ναυπηγικής, το "αβύθιστο" πλοίο, ο Τιτανικός, βυθίστηκε σαν σήμερα, 99 χρόνια πριν, τα ξημερώματα της 15 Απριλίου του 1912. Το παρθενικό του ταξίδι έμελλε να είναι και το τελευταίο όταν προσέκρουσε σε ένα παγόβουνο στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Μαζί του χάθηκαν και 1,517 άνθρωποι.

Ως εδώ, λίγο πολύ είναι γνωστά σε όλους. Αυτό που ίσως αρκετοί να μην γνωρίζουν είναι κάποιες θεωρίες συνωμοσίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια. Μία από αυτές θα δούμε πιο κάτω.

Ο Τιτανικός κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Harland & Wolff, στο Belfast της Βορείου Ιρλανδίας κατά παραγγελία της εταιρείας White Star Line. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ήθελε να κατασκευάσει το μεγαλύτερο και πιο πολυτελές πλοίο που είχε γίνει ποτέ μέχρι τότε. Είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει το παρθενικό του ταξίδι από το λιμάνι του Southampton προς την Νέα Υόρκη στις 20 Μαρτίου του 1912. Το ταξίδι αυτό μετατέθηκε στις 10 Απριλίου του ιδίου χρόνου. Γιατί άλλαξαν την ημερομηνία;

Σύμφωνα με διάφορες εκδοχές ο πραγματικός λόγος ήταν, για να προλάβουν να επιδιορθώσουν το "δίδυμο" και πανομοιότυπο πλοίο της εταιρείας με το όνομα "Olympic" το οποίο συγκρούστηκε έξι μήνες πριν με ένα πολεμικό πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού. Γιατί να θέλουν να επισκευαστεί πρώτα το Olympic και μετά να αποπλεύσει ο Τιτανικός; Γιατί είχαν σχέδιο και μάλιστα σατανικό!

Το Olympic το οποίο συγκρούστηκε με το πολεμικό πλοίο ήταν ανασφάλιστο. Έτσι όλες τις ζημιές που είχαν προκληθεί κατά την σφοδρή του σύγκρουση έπρεπε να πληρωθούν από την εταιρεία. Το κόστος ήταν δυσβάσταχτο. Παρόλα αυτά επισκεύασαν το πλοίο το οποίο ονόμασαν Τιτανικό από Olympic και στον Τιτανικό έδωσαν το όνομα Olympic. Ασφάλισαν το "καινούργιο" πλοίο για πολλά εκατομμύρια και το έστειλαν στις 10 Απριλίου στην Νέα Υόρκη.

Το σχέδιο προέβλεπε στα μισά της διαδρομής, μία ελεγχόμενη πρόσκρουση του πλοίου σε παγόβουνο ούτως ώστε να πάρουν αρκετά εκατομμύρια από την ασφαλιστική εταιρεία. Γι` αυτό και έστειλαν να ακολουθεί διακριτικά, πιο πίσω από απόσταση το πλοίο Olympic που στην πραγματικότητα ήταν ο Τιτανικός για να περισυλλέξει τους ταξιδιώτες και το πλήρωμα με ασφάλεια. Πράγμα που δεν έκανε γιατί τελικά απομακρύνθηκε από το συμβάν και τους ναυαγούς τελικά περισυνέλεξε το πλοίο Carpathia που βρισκόταν στην περιοχή. Επίσης θα το ρυμουλκούσε προς την Νέα Υόρκη όπου θα το επισκεύαζαν και έτσι θα είχαν και τα δυο πλοία στην κατοχή τους και πολλά εκατομμύρια από την ασφάλεια. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν και έτσι ο Τιτανικός δηλαδή το Olympic βυθίστηκε στις 2:20 το πρωί της 15ης Απριλίου το 1912.

Πραγματικότητα ή ψέμα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου