Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Assad: «Οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας θρησκευτικών συγκρούσεων» με πλήρη στήριξη της Τουρκίας


O Σύριος Πρόεδρος Bashar al-Assad κατηγόρησε ευθέως τον Τούρκο Πρωθυπουργό Recep Tayyip Erdogan ότι «ψεύδεται συνεχώς» από την στιγμή που ξέσπασε η υποστηριζόμενη και υποκινούμενη από χώρες του εξωτερικού κρίση στην χώρα.

“Ο Erdogan δεν έχει πει ούτε για μία στιγμή την αλήθεια από την στιγμή που ξεκίνησε η κρίση στην Συρία”, δήλωσε ο Assad σε συνέντευξη που έδωσε σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης και αναρτήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη.

Η Τουρκία, όπως έχουμε επισημάνει εδώ στο pentapostagma.gr, έχει εκφράσει πολλές φορές ανοιχτά την υποστήριξή της προς τους ένοπλους τρομοκράτες. Η Δαμασκός υποστηρίζει ότι η Άγκυρα επιτελεί πολύ σημαντικό ρόλο στην αναζωπύρωση των εντάσεων στην Συρία και στην περαιτέρω προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Αραβικής χώρας: και αυτό το πραγματοποιεί μέσω της χρηματοδότησης, της εκπαίδευσης και της παροχής οπλισμού προς τους τρομοκράτες.


Ο Πρόεδρος της Συρίας καταδίκασε επίσης την πρόσφατη (21/3) φονική επίθεση σε τζαμί της Δαμασκού, η οποία είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας εκ των κορυφαίων Σουνιτών κληρικών και εκ των πλέον θερμών υποστηρικτών του Assad, o Saeed al-Bouti.

O Assad περιέγραψε την δολοφονία του κληρικού Sheikh Bouti ως μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου για να σπαρθούν οι σπόροι της θρησκευτικής σύγκρουσης στη χώρα.

“Δεν τίθεται αμφιβολία ότι ο ρόλος των κληρικών, όπως και του Δρ. Bouti, εκλαμβάνει καθοριστική σημασία για την αποτυχία του υπόγειου σχεδίου δημιουργίας θρησκευτικών συγκρούσεων. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίον δολοφόνησαν τον Δρ. Bouti”, τόνισε ο Σύριος Πρόεδρος.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου